1-daagse cursus Groenstyling

NIA Academie  donderdag 14 februari 2019

Groen is onmisbaar geworden in onze interieurs. En dan bedoelen we niet groene meubels of groene muren, maar groene planten! De plant is jarenlang weggeweest, maar staat nu weer volop in de belangstelling. Niemand kijkt meer op van de term urban jungle en ook in de retail en horeca heeft het groenvirus toegeslagen. Hoe komt dit? Wat zijn de sociaal en maatschappelijke ontwikkelingen die de belangstelling voor planten in het interieur weer doen opleven? Wat zijn trends op het gebied van groen en hoe kun jij die toepassen in het interieur? Waar koop je de juiste producten en hoe realiseer je deze inspirerende plannen?

1-daagse cursus Groenstyling
Beeld: Groenlab en Roamers Berlin

NIA ACADEMIE volgt deze ontwikkelingen op de voet en wil stylisten graag bijscholen op dit gebied. Voor iedereen die meer wil doen met groen in het interieur - voor zichzelf of voor opdrachtgevers - geeft NIA ACADEMIE een 1-daagse cursus Groenstyling op vrijdag 10 mei2019.

Deze cursus is voor iedere starter of professional die graag meer wil weten over plantstyling en trends op het gebied van groen in het interieur. Ook is deze cursus geschikt als je meer groen wilt toepassen in je interieurontwerp. Net als met het toepassen van textiel, of bij het maken van een lichtplan, moet je met plantstyling weten wat je doet als ontwerper of stylist. Er zijn talloze dingen waar je rekening mee moet houden.

1-daagse cursus Groenstyling
Beeld: Groenlab

Wat je leert op deze dag
Wat doen planten met een ruimte? En hoe zit dat met planten en licht? Wat doet het altijd goed en waar moet je nooit aan beginnen? Belangrijke vragen die je jezelf als ontwerper moet stellen als je groen toe wilt passen in een interieur. In de cursus leer je naast styling met planten, ook praktische tips over uitvoering en onderhoud.

De inhoud van de cursus is als volgt:
- Introductie 
- Trends in groen
- Moodboard maken
- Beplantingsplattegrond maken
- Tips voor praktische uitvoering en onderhoud
- Planten en verlichting

1-daagse cursus Groenstyling
Beeld: Groenlab

Judith Baehner
De cursus wordt gegeven door Judith Baehner, één van de bekendste groenstylisten van Nederland. Daarnaast is zij conceptueel denker voor Het Groenlab en is ze bladenmaker. Ze is auteur van ‘Wonderplants’, ‘Het Plantenlab’ en ‘Groen in Glas’, geeft lezingen en workshops en werkt samen met architecten om interieur en planten samen te brengen. Judith wil graag mensen inspireren en motiveren.

Vragen?
Heb je nog vragen of wil je bijvoorbeeld je persoonlijk leerdoel voorleggen? Neem dan contact op! Dat kan via een mail of met een telefoontje aan de NIA ACADEMIE.


06 41 39 79 15 | Jannet den Hollander (ma t/m do 10.00 - 17.00 uur)
06 24 14 55 54 | René Verhoeven (ma, di, do, vrij 10.00 - 17.00 uur)