Opleidingen De Lichtschool

De Lichtschool  vrijdag 05 januari 2018

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging in je vak? Ben je interieurstylist, werk je in de woonbranche of ben je installateur en wil je je dienstenpakket uitbreiden?

de lichtschool vakopleiding #verlichting #interieur #cursus #opleiding #licht

De Lichtschool bied je de mogelijkheid om te groeien in je vak. Op onze school leer je creatieve lichtplannen maken als een pro: van offerte tot presentatie. Of het nu gaat om een kantoor, particuliere woning of horecagelegenheid, we leren je alle benodigde kennis over armaturen, techniek en conceptmatig denken.

Hieronder vind je ons aanbod van vakopleidingen voor het eerste kwartaal van 2018:

1-daagse licht workshop Utrecht

Deze training wordt gegeven door Annelies Valentijn. In één dag verwerf je de benodigde basiskennis van lichtbronnen, armaturen en led-techniek. Wat is CRI? Wat is Kelvin? In de ochtend krijg je een presentatie en in de middag brengen we met een hands-on opdracht de opgedane kennis in de praktijk. Tussendoor is er voldoende ruimte voor vragen. Het stappenplan dat je binnen deze training doorloopt, leidt je langs alle facetten van het maken van een lichtplan. Na deze training kun je bij jouw interieurontwerpen een lichtplan op maat presenteren.

volg de 1-daagse workshop op

  • Donderdag 22 februari 2018 van 10.00 uur tot 16.00 uur - The Colour Kitchen Zuilen in Utrecht

of op

  • Donderdag 22 maart 2018 van 10.00 uur tot 16.00 uur - The Colour Kitchen Zuilen in Utrecht

Meer informatie en aanmelden


2-daagse basisopleiding lichtontwerper Utrecht / Amsterdam

Het kiezen van de juiste lampen voor een interieur blijft een van de lastigste dingen. Veel mensen onderschatten het belang van licht in hun interieur. Zonde eigenlijk, want met goed licht komt een interieur veel beter tot zijn recht. Verlichting speelt een essentiële rol en hoort dan ook thuis in het basisplan van een woning. Een goed doordacht lichtplan gaat verder dan hier en daar een decoratief armatuur neerzetten. De kunst is om de juiste balans te creëren tussen sfeerlicht en functionele verlichting. Tijdens de basisopleiding lichtontwerper ga je in een groep aan de slag met een lichtplan voor een particuliere woning.

In twee trainingsdagen leert Annelies Valentijn je alles rondom het voorbereiden en het maken van een lichtplan. Op de tweede dag leer je meer over de praktijk, tijdens een excursie naar een lichtbedrijf.

  • Dag 1: Maandag 9 april 2018 van 10.00 uur tot 16.00 uur - The Colour Kitchen Zuilen in Utrecht
  • Dag 2: Maandag 16 april 2018 van 10.00 uur tot 16.00 uur - showroom Delta Light Amsterdam

Meer informatie en aanmelden


3-daagse basisopleiding lichtontwerper Utrecht/Amsterdam

Heb je al eerder een lichtcursus gevolgd en zoek je meer verdieping? Met name voor kleinere projecten zoals een schoonheidssalon, winkel, horecagelegenheid, klein kantoor of particuliere woning? Schrijf je dan nu in voor de vervolgopleiding lichtontwerper. Een toegankelijke opleiding met aandacht voor techniek, praktische uitwerking en vormgeving van lichtplannen zonder de commerciële aspecten uit het oog te verliezen.

  • Dag 1: Maandag 14 Mei 2018 van 10.00 uur tot 16.00 uur - Locatie volgt (regio Utrecht)
  • Dag 2: Donderdag 24 Mei 2018 van 10.00 uur tot 16.00 uur - showroom FLOS Amsterdam
  • Dag 3: Maandag 4 Juni 2018 van 10.00 uur tot 16.00 uur - Locatie volgt (regio Utrecht)

Meer informatie en aanmelden


de-lichtschool-moodboard #verlichting #studiovalentijn #licht #cursus #opleiding #interieur

De Lichtschool biedt lichtopleidingen, -cursussen en -workshops aan en verzorgt daarnaast incompany trainingen en lichtlezingen voor onder meer woonwinkels, installatiebedrijven, technische groothandels en keukenbedrijven. Meer informatie: www.delichtschool.nl. Leden van BNS Crisp ontvangen 5% korting op de cursusprijzen.