Iedere dag feest, iedere dag party goods

Kiki Poulisse  dinsdag 19 december 2017

Santa Claus is coming but party goods are here to stay!

Feestdagen en bijzondere momenten worden tegenwoordig groots gevierd. Daar horen vrolijke party goods bij: die geven ieder feest een (bijna) professionele uitstraling.

Beperkten we onszelf vroeger tot verjaardagsfeestjes, inmiddels decoreren we massaal onze Kerst, Oud & Nieuw, Valentijnsdag en Pasen; zelfs Halloween & Thanksgiving kunnen we aan het feestlijstje toevoegen. Decoratie, ballonnen, inpakpapier, serviezen, bakeware, stationery... en alles begint natuurlijk met een mooie kaart of uitnodiging. Winkels en merken spelen hier handig op in door hun collecties te thematiseren, zodat we ieder jaar opnieuw weer hebberig worden van alle leuke spullen.

HEMA: Kerstcollectie

Bij Kiki Hema #partygoods #christmas #decoration #dutch #bijkiki
HEMA, fotografie: www.colourfullphoto.nl

Voor mij was het dan ook een feestje om in teamverband mee te werken aan de Kerstcollectie 2017 van HEMA, waarvoor ik artworks met Kersticonen heb ontworpen. Van kaart tot kerstbal, van servet tot servies: overal prijkt nu een rendier, kerstboom of ster op. Alles is in verschillende kleurthema's te krijgen maar je kunt er ook vrolijk op los 'mix & matchen'.

YAY

Bij Kiki Yay Conceptstore #partygoods #party #decoration #antwerp #yay #bijkiki
YAY conceptstore, Riemstraat 13, Antwerpen www.yay-conceptstore.com

Mijn persoonlijke hotspot voor feestartikelen is de conceptstore YAY in Antwerpen (en binnenkort ook in Gent). Hier vind je alles wat je nodig hebt voor een hip feestje. Iedere keer dat ik er kom, ga ik minimaal naar huis met leuke bekers, servetten en confetti... het feestje verzin ik er dan zelf wel bij.

MERI MERI

Bij Kiki Meri Meri #partygoods #partyware #merimeri #party #decoration #bijkiki
Meri Meri 

Eén van mijn favoriete party goods merken is Meri Meri, die zijn oorsprong heeft in Los Angeles. De bedenkster Meredithe is in 1987 begonnen met handgemaakte kaarten. Inmiddels ontwerpen ze vanuit Cheltenham (bij Londen) met een team van 20 designers de mooiste collecties partyware, kaarten, stationery, bakeware en gifts.

RICE

Bij Kiki Rice #partygoods #party #decoration #denmark #rice #bijkiki 
RICE

Rice is een Deens homeware merk, bekend van de kleurrijke melamine kitchenware en handgemaakte manden. Als je net als ik houdt van nostalgie in een nieuw jasje, dan kun je goed slagen bij Rice. De collectie heeft een fun uitstraling, met felgekleurde glazen kerstballen & vogels, glitterletter slingers en een eenhoorn pinata.

KIKKI.K

Bij Kiki Kikki.k #kikkik #deco #partygoods #paperlovers #bijkiki 
kikki.K

Hét merk voor stationery lovers als ikzelf is kikki.K, dat in 2001 is opgericht door de Zweedse Kristina Karlsson In Melbourne, Australië. De collectie bestaat uit functionele ontwerpen met typisch Scandinavische simpele lijnen, die een sparkle geven aan het leven van alledag. Zelf word ik erg happy van hun Paper Lover's book, met mooi papier, kaarten en stickers.

HEMA: Ugly Collectie

Bij Kiki Hema #uglysweater #hema #christmas #christmassweater #bijkiki #fun #december #holidays #knitware

Nog een weekje en dan trek ik mijn foute kersttrui van HEMA aan en ga ik genieten van de laatste feestjes van 2017. En dan op naar een nieuw jaar vol gedecoreerde gezelligheid!

Over Bij Kiki - Kiki Poulisse
Studio Bij Kiki is in 2008 opgericht door Concept Designer Kiki Poulisse. Bij Kiki werkt als consultant, trend forecaster en ontwerper voor een veelzijdige klantenkring. Klanten zijn onder meer warenhuizen als de Bijenkorf en HEMA, kleinere retailers als Kitsch Kitchen en Zilch en trendanalisten Christine Boland en Craftscurator.
Bij Kiki maakt trend forecasts, ontwikkelt concepten en maakt ontwerpen en artworks voor stationery, hardware, gifts en fashion.
Daarnaast is er een eigen kinderproductenlijn, die wordt verkocht in de webshop en bij verschillende winkels in Europa.

website: www.bijkiki.nl
op Stylink: www.stylink.nl/bijkiki