Kort nieuws - het Resumé

Stylink.Studio  vrijdag 03 november 2017

Pop up museum voor Mart Visser

mart visser museum MartVisser Museum #fashion #museum #amsterdam #martvisser #dutchdesign #style

Dit jaar 25 jaar geleden vond de eerste modeshow met Mart Visser plaats. Het jubileum van de inmiddels vooraanstaande Nederlandse ontwerper wordt gevierd met de unieke tentoonstelling Beyond Context in een tijdelijk museum in een Amsterdams grachtenpand. Van 17 tot en met 19 oktober zie je er Vissers topstukken.


Twee musea voor Yves Saint Laurent

 yves saint laurent marrakech #ysl #museum #marrakech #jardinmajorelle #blue #architecture

Baas boven baas: sinds kort heeft Yves Saint Laurent (1936 – 2008) twee eigen musea. Eén in zijn voormalig atelier in Parijs, het tweede aan Jardin Majorelle in Marrakech. Deze botanische Jardin Majorelle werd door Saint Laurent en zijn (zaken)partner Bergé gerestaureerd; de bakstenen buitenmuren verwijzen naar de schering en inslag van geweven stoffen. Mooi van binnen en buiten:


Retail: selfies & sales

sybarite marni stores // #retail #design #architecture #marni #sybarite #fashion #storedesign

Steeds meer modelabels merken dat een fotogenieke, goed verlichte winkel het halve werk is. In het instagram-tijdperk levert een goed uitgelicht spiegelbeeld selfies en sales op. Tot de verbeelding sprekende voorbeelden zijn de winkels van Marni door Sybarite (foto).


Funda vindt nieuwe invalshoek

Funda thuis

Funda zet vol in op contentmarketing. Welke woonvraag je ook hebt, het antwoord vind je op Funda Thuis, aldus de directeur marketing. Het is bepaald niet de eerste website over wonen, maar toch durft Funda het aan nog een platform toe te voegen. Niet zo vreemd - het biedt de toch al drukbezochte website (want wie vindt het nou niet leuk om ‘bij de buren te gluren’) een lichtverteerbare ingang naar huizen(ver)kopers en 'woon'liefhebbers.


Nog minder bereik via Facebook


via GIPHY

Slecht nieuws voor merken en publishers die zwaar hebben ingezet op Facebook. Om je fans te bereiken zul je steeds harder je best moeten doen en steeds vaker je portemonnee moeten trekken. Facebook test bovendien of gebruikers blij worden van twee feeds: één met berichten van vrienden, de ander van pagina’s die ze volgen.


Blauw bloed voorbij

Libresse bloodnormal #menstruation #campaign #taboo #red #blood #female_hygiene

In reclames van Libresse is bloed niet langer blauw. Het doel van de #bloodnormal campagne: het taboe doorbreken dat – zo laat wereldwijd onderzoek zien - nog altijd rust op dit onderwerp. Samenwerking met beroemdheden moet hierbij helpen. Zullen vrouwen ooit openlijk met een tampon richting wc wandelen? Zullen andere merken volgen? 


Voor wie wil weven

Textielfabrique #weven #cursus #workshop

Ben je nieuwsgierig naar verf- en weeftechnieken? Dan is de workshop van Textielfabrique op 27 januari 2018 een aanrader! Maaike Gottschal van Textielfabrique inspireert je met werk van Sheila Hicks, laat je oefenen met Zuid-Amerikaanse technieken en leert je verven met de natuurlijke stof Cochenille.


Vakopleiding Vastgoedstyling van start

nia-vastgoedstyling opleiding #verkoopstyling #vastgoedstyling

Een goed gestyled huis is sneller verkocht. Vastgoedstyling (ook: verkoopstyling) maakt het verschil! Wil jij de kunst verstaan om met een beperkt budget een huis zo stylen dat het potentiële kopers over de streep trekt? Op 10 november start weer de vakopleiding Vastgoedstyling bij NIA. Je leert in 5 modules en een praktijkdag alles wat je moet weten van experts in vastgoed, bouwkunde, interieur en ondernemen.

Last minute

Groot vakmanschap op klein formaat

pet furniture from Japan // #pets #furniture #interior #fun

Wat mini is, vinden we mega grappig. Deze kattenmeubeltjes worden dan ook ongetwijfeld een kijkhit op social media. Of campagnedoelstelling van Okawa City wordt gehaald (het vakmanschap van Japanse meubelmakers promoten), is een andere kwestie. Wil je zoiets voor jouw kat? Think twice, want je weet: katten liggen waar zíj willen. Overigens lanceerde Ikea vorige maand Lurvig, een nieuwe lijn 'pet furniture'.