Vakopleiding Vastgoedstyling

NIA Academie  vrijdag 02 maart 2018

Een huis kopen is emotie. Een spannende aangelegenheid voor koper en verkoper. Als verkoper doe je afstand van een plek waar je aan gehecht was, en als koper zoek je dé plek waar je je eigen thuis kunt creëren. Een huis kopen is als een date, waarin de eerste indruk de doorslag kan geven! Een vastgoedstylist weet als geen ander in te spelen op dat gevoel door goede styling. Kopers zien hierdoor de mogelijkheden van de woning en gaan sneller over op het doen van een bod.

nia-vakopleiding-vastgoedstyling-histor #histor #kleur #verkoopstyling

In het najaar van 2018 start bij NIA ACADEMIE weer de Vakopleiding Vastgoedstyling. Direct naar de uitgebreide omschrijving van deze Vakopleiding

De eerste Indruk
Het werk van vastgoedstylist is heel afwisselend en uitdagend, maar stelt ook eisen aan je overtuigingkracht om een klant of makelaar over de streep te trekken. Geen dag ziet er hetzelfde uit. Je leert werken met een beperkt budget en je leert met minimale middelen een maximaal resultaat te boeken.

Jij weet een huis zó te stylen dat bij de eerste indruk een goed gevoel ontstaat bij aspirant kopers. 'Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken!', is jouw motto.

  • Ben je een doorzetter en hou je van aanpakken?
  • Ben je creatief en heb je gevoel voor kleur?
  • Heb je een commerciële instelling en kun je goed met mensen omgaan?
  • Heb je misschien al een opleiding interieurstyling gedaan?

Dan is dit dé opleiding voor jou!

Vakopleiding Vastgoedstyling bij NIA ACADEMIE
De Vakopleiding Vastgoedstyling bestaat uit zes dagen en zes ochtenden. Het pakket is samengesteld uit vier modules: Kennis en vaardigheden, Basiskennis Makelaardij, NEN 2580 / Floorplanner, de Praktijkag en Ondernemersvaardigheid. Elke module bij NIA ACADEMIE wordt gegeven door een vakspecialist.

nia-academie-verkoopstyling-histor #kleur #interieur #wonen #histor

1. Kennis en vaardigheden
In het eerste deel van drie dagen leer je hoe je de sterke punten van een woning kunt benadrukken en versterken. Je leert ook oplossingen te bieden voor de minder sterke punten van een woning. Hoe trek je een breder koperspubliek? Hoe creëer je meerwaarde of een waardestijging van een woning? Deze cursus wordt gegeven door docent Marieke Blezer, gepokt en gemazeld in het interieurvak.

2. Basiskennis Makelaardij
Samenwerking met een makelaar is essentieel want de makelaar kent de markt en potentiële kopers. Femke van der Mee is makelaar en stylist en laat jou in deze 1-daagse les kennis maken met enkele belangrijke facetten van het makelaarsvak.

3. NEN 2580 / Floorplanner
Om goed voorbereid aan de slag te gaan, is ook kennis van de NEN-meetmethode en het computertekenprogramma Floorplanner essentieel. We praten je bij in deze 1-daagse les.

4. Praktijkdag
En dan is het tijd om je kennis toe te passen in de praktijk! In deze 1-daagse training op locatie, ga je met twee van de docenten aan de slag in een woning die écht te koop staat! Op deze dag steek je je handen uit de mouwen en doe je waardevolle praktijkervaring op.

5. Vaardig in ondernemen
Naast alle inhoudelijke kennis en vaardigheden van de eerste vier modules, krijg je in deel 5 van de cursus alle handvatten aangeboden om klanten binnen te halen. Wat is jouw kwaliteit en wie zit daar op te wachten? Om anderen te overtuigen van je professionele vaardigheden, is het van wezenlijk belang dat je je bewust bent van wat je kunt én biedt. Dat vereist check en focus. Hoe is jouw prijsstelling en je presentatie? Hoe profileer jij je naar klanten? Het verkoopgesprek, acquisitie en jouw sterke én zwakke kanten komen onder andere aan bod. Deze module duurt zes ochtenden + vooraf een uitgebreide intake. We starten deze module met een ondernemersscan. Deze test heeft als doel een eigen 'ondernemersprofiel' samen te stellen, met jouw sterke en zwakke kanten.

nia-opleiding-vastgoedstyling-histor

Meer lezen over deze ondernemersscan? Ga naar de uitgebreide omschrijving van de module Creatief Ondernemersplan.

Aan de slag!
Na het volgen van dit cursuspakket kun je onmiddellijk aan de slag als vastgoedstylist. Dit is een leuke manier om de competitieve wereld van interieurstylisten binnen te treden en zo doe je veel ervaring op met het restylen en verkoopklaar maken van huizen en bedrijfsruimten.

  • Leslocatie: Nieuwegein
  • Startdatum: najaar 2018

nia-verkoopstyling-opleiding-histor

Wie zijn onze studenten?
Wees niet bang dat je buiten de boot valt: bij NIA studeren mensen met uiteenlopende achtergronden, vooropleidingen en werkervaring. Ook zien we studenten die een switch in hun carrière willen maken. De leeftijd van de NIA-student varieert van 22 tot 55 jaar. De variatie maakt het samen leren juist interessant. Eén ding hebben de cursisten van NIA met elkaar gemeen: ze zijn uitermate serieus en worden gedreven door hun passie voor interieur.

Breder inzetbaar door vastgoedfotografie
De foto's van een te verkopen huis zijn vaak doorslaggevend om een huis wel of niet te gaan bezichtigen. Daarmee is de kwaliteit van de woningfotografie ook van invloed op de uiteindelijke koopbeslissing. In deze 5-daagse cursus leer je fototechniek, fotostyling en het bewerken en ordenen van foto's door middel van Adobe Lightroom. Wil jij naast vastgoedstyling ook vastgoedfotografie aanbieden aan je klanten? Dan is deze cursus iets voor jou.

Digitale verkoopstyling
Wil je je opdrachtgever alle potentiële mogelijkheden van een huis laten zien na een verbouwing? Dan is digitale verkoopstyling een goede aanvulling op je vaardigden. Met SketchUp Make kun je gemakkelijk 3D-tekeningen maken op de computer. Een muurtje wegbreken of een extra slaapkamer creëren doe je in een handomdraai. We hebben een 3-daagse cursus voor dit gratis te downloaden computertekenprogramma

Vragen?
Heb je nog vragen over de Vakopleiding Vastgoedstyling? Bel of mail onze studieadviseurs René Verhoeven of Jannet den Hollander:

  • M
  • T 06 - 24 14 55 54 (René) | 06 - 41 39 79 15 (Jannet)
  • beelden via Histor