OBSESSED! Jewellery in the Netherlands

Stylink.Studio  donderdag 19 oktober 2017

Vorm en functie. Heden en verleden. Ambacht, materialen en technieken. Cultuurverschillen, -overeenkomsten en -mixen. Juwelen blijken een fantastisch festivalthema.

DanielKruger_L_MoyaR #obsessed #jewellery #jewelry #mode #necklace #danielkruger #ring #pearls #moya
Links: collier van Daniel Kruger te zien bij Galerie Rob Koudijs op PAN Amsterdam. Rechts: gouden ring Oester van Moya

Juwelen in perspectief
OBSESSED! Jewellery in the Netherlands biedt een buitgewoon perspectief op juwelen. Er zijn events, exposities, symposia, fairs, boekpresentaties en open studiodagen op verschillende locaties in Nederland verspreid over de maand november. Aansluitend start op 13 december de expositie Jewellery – Made By, Worn By in Museum Volkenkunde Leiden (t/m 3 juni 2018). Een must-visit voor iedere kunst- en designfan.

Matthias Dyer (necklace) Tabea Reulecke #jewellery #sieraadartfair #silver #gold #necklace
Links: ketting van Matthias Dyer (oa plastic en staal), beeld via Sieraadartfair. Rechts: kettingen van Tabea Reulecke 

OBSESSED! toont de intrigerende veelzijdigheid van sieraden in functie en vorm in een multidisciplinaire benadering. Door samenwerking met musea, verzamelaars, historici en kunstenaars worden sieraden in vele contexten geplaatst en - letterlijk en figuurlijk - vanuit talloze invalshoeken belicht. Dit kun je op de verschillende locaties en events zien, horen en ervaren. Hieronder onze keuzes, check de OBSESSED! website  om je eigen programma samen te stellen!

HoogenboomBogersRJohnMooreL2 jewellery
Links: Silver & Diamond Verto Necklace van John Moore Jewellery. Rechts: ringen ‘draden van het leven’ van Hoogenboom & Bogers edelsmeden

Morgane de Klerk Zygomatique #brooches #morganedeklerk #zygomatique #obsessed #jewelry #accessories
Urayanaki broches uit de Zygomatique-serie van sieradendesigner Morgane de Klerk