Kort nieuws - het Resumé

Stylink.Studio  vrijdag 06 oktober 2017

Met stip op 1: het Yayoi Kusama Museum

yayoi kusama has her own museum in Tokyo #yayoikusama #dots #red

Sinds 1 oktober heeft Yayoi Kusama haar eigen museum  in Tokyo, Japan. Het 5-verdiepingen tellende gebouw staat bol van haar patronen en kleuren. De eerste tentoonstelling 'Creation Is a Solitary Pursuit, Love Is What Brings You Closer to Art' loopt tot en met 25 februari 2018. Er wordt blijkbaar nogal wat bezoek verwacht, want een kaartje is niet de hele dag, maar slechts een paar uur geldig.

Textielprinter in eigen studio

Zelf stoffen (ook met textuur) kunnen bedrukken is een wens van veel dessinontwerpers. Het kan binnenkort: FabricZoom brengt in november een betaalbare textielprinter op de markt. Zo heb je als ontwerper (interieurdesigner of kleermaker of naaiatelier) zelf de touwtjes in handen. 


Gender Design Awards

underwear for women with periods #thinx #underwear #period
THINX - underwear for women with periods

De iphiGenia Gender Design Awards (iGDA) is in het leven geroepen om publiciteit te genereren voor producten en campagnes die de behoeften en wensen van vrouwen ondersteunen. De iGDA Evolution award gaat naar THINX, die met humor en realiteitszin adverteert over menstruatie. De iGDA Revolution award is voor Mindshare Denmark voor hun IMAGE Hack-campagne voor Dove.  


Image_Hack Case Study from Mindshare Denmark on Vimeo


Wat onthouden we van logo's?

Hebben wij mensen nou zo'n goed geheugen of zijn deze merken gewoon super sterk? Lollig en leerzaam: het logo-onderzoek van Signs https://www.signs.com/branded-in-memory/. We verklappen alvast dat kleur een key asset blijkt. 10 iconische logo's werden voorgelegd aan 156 Amerikanen. Zij tekenden deze 'uit het blote hoofd. 80% van de respondenten herinnerde zich de juiste kleuren. Vormen en elementen blijken we minder goed te onthouden.


Expositie: Identiteiten 1970-2017

hans eijkelboom-identiteit fotografie #identity #photography
Beeld via De Volkskrant

Hans Eijkelboom fotografeert vanuit fascinatie voor (het ontstaan van) identiteit. Voor zijn eerste fotoserie van mensen in winkelstraten fotografeerde hij binnen twee uur meer dan 100 mensen met dezelfde jas. Nu, zo'n 25 jaar later, maakt hij soortgelijke reeksen. Tot zover "Ieder mens is uniek" - de tentoonstelling Identiteiten 1970-2017 in het Fotomuseum Den Haag drukt je met je neus op de feiten. 

Museum als ontmoetingsplek

stedelijk-museum-amsterdam-ontmoetingsplek

Het Stedelijk Museum wil meer dan een museum zijn; een ontmoetingsplek, een plek waar iedereen moet kunnen komen. Vanuit die visie voerde directeur Beatrice Ruf  verschillende veranderingen door in de entree van het museum.  Zitten kan op WH Gispen 301 Easy Chair stoelen die het Stedelijk in bruikleen heeft van projectinrichter/designlabel Lensvelt.

Het Stedelijk als ontmoetingsplek 


Expositie: Cabin crew 

cabin crew fashion uniforms #stewardess #fashion #uniforms #exposition #rotterdam

De verzameldrift van Cliff Muskiet, purser bij KLM vanaf 1993, heeft door de jaren heen een flinke vlucht genomen. Zijn verzameling telt nu 1405 stewardessenuniformen van 523 vliegtuigmaatschappijen uit de hele wereld. Tot 4 februari 2018 zie je in de Kunsthal in Rotterdam welke invloed fashion en functie hadden op de vormgeving van de uniformen.


Verrassende veiligheidsmaatregel 

zwevend-zebrapad-ijsland #3d #art #traffic

Straatkunst als verkeersmaatregel. Dankzij het 3D zebrapad in IJsland kwam dit fenomeen weer eens in het nieuws. Niet nieuw (check hier meer 3D oversteekplaatsen), wel leuk. Overigens schijnt het zo te zijn dat je niet meer remt als je het trucje eenmaal kent, maar het trekt in ieder geval even de aandacht.