Binnenkijken - winkels vermomd als appartementen

Carin Frijters  woensdag 04 oktober 2017

Wie wil dat nou niet, stiekem even binnenkijken hoe een ander woont. Dit gevoel ervaar je in bijzondere conceptstores gevestigd in woonhuizen en appartementen: compleet ingerichte appartementen waarin alles te koop is. Appartementen dus die ingericht zijn alsof er iemand woont, maar die eigenlijk gewoon een winkel zijn. 

Kijken, ervaren, hébben
Een jas aan de kapstok, het boek nog opengeslagen op tafel - als het interieur persoonlijk aandoet voel je je meteen thuis. Beleving staat centraal, en omdat je het gevoel hebt bij vrienden binnen te lopen, wil je als consument sneller de getoonde producten hebben. Deze bijzondere lifestylewinkels zie je terug in verschillende wereldsteden. Extra service: vaak kun je terecht bij de webshops.

The Apartment - Kopenhagen 
Gevestigd op de derde etage van een gerestaureerd 18e eeuws pand in Kopenhagen vind je The Apartment. Je voelt de ziel van de locatie en van de unieke spullen om je heen. Woondecoratie en meubilair van een beperkte oplage, of een uniek ontwerp maar ook vintagestukken. Er is een interieur gecreëerd dat leeft, en niet een presentatie van voorwerpen.

the apartment kopenhagen #interior #living #conceptstore #copenhagen
The Apartment

Ultieme huiselijke ervaring: The Line, Soho
The Line in New York is een loft in Soho met hoge ramen waardoor het licht mooi naar binnen valt. In deze intieme huiselijke setting vind je mode, interieur- en beautyproducten die je stuk voor stuk verleiden om te kopen. Voor de ultieme huiselijke ervaring maak je een persoonlijke afspraak.

Vind je New York wat ver om inspiratie op te doen? Alle moois van The Line is te volgen op Pinterest.

The Line #apartment #store #living #soho #nyc #retail
The Line

Producten ontstaan uit samenwerkingen met ontwerpvrienden
Het artistieke design duo Peter Pilotto en Christopher Vos ontwikkelde voor het London Design Festival 2017 een heuse ‘three-story-townhouse’ in de wijk Brompton. De designers lanceren hier hun eigen nieuwste ready-to-wear collectie en interieurproducten, die zijn ontstaan uit co-lab’s met ontwerpvrienden uit hun eigen netwerk. Ze nemen de bezoeker zo mee in hun eigen wereld door te laten zien wat hen inspireert. Het resultaat: een kleurrijke smeltkroes van invloeden. Waarbij meer, duidelijk meer is.

Peter Pilotto & Christopher Vos #londondesignweek #london #designweek
Peter Pilotto en Christopher Vos

Uitproberen en online bestellen
In Parijs heb je L’Appartement Sézane. Dit digitale fashion label is uitgebreid met lifestyle producten als keramiek, kaarsen en schrijfgerei. In het prachtige mid century appartement beleef je het gevoel dat je in iemands huis loopt. Je kunt je alles uitproberen en daarna online bestellen.

L'Appartement Sezan #sezan #shopping #apartment #paris L’Appartement Sézan

IKEA Festival
IKEA richt zijn winkels al voor een groot deel als apartement in. In Milaan ging IKEA afgelopen voorjaar een stapje verder: tijdens het IKEA-festival lieten de 'bewoners' van een compleet ingericht mini-apartement zien dat je ook op een beperkt aantal vierkante meters gelukkig en creatief kunt zijn. 

#Milan #2017 #makeroom #design #ikea #tinyhouse #apartment #living
IKEA Festival, Milaan 2017

Boutique Hotels @ Salon Residence
Salon Residence - een evnement van interieurmagazine Residence - koos ervoor interieurs te presenteren in een 'boutique hotel' setting. In Singer Laren waren 18 verschillende kamers ingericht in evenveel uiteenlopende stijlen.

salon residance // foto: Monique Tieleman // boutique hotel #salonresidence #laren #singer #residence #interior #boutiquehotelInterieurinspiratie in 'boutique hotel'; RA Studio Salon Residence Foto: Monique Tieleman 

Feest der herkenning; menselijke maat
Winkelen wordt bij deze concepten weer een feest der herkenning herkenbare beleving waar letterlijk aandacht is voor de menselijk maat. We winkelen niet meer omdat we iets nodig hebben, maar om een ervaring op te doen. Bij RetailTheater denken we graag met je mee bij de ontwikkeling, realisatie en activatie van onderscheidende (winkel)concepten. Geïnspireerd geraakt en advies nodig, neem dan contact op met Carin Frijters via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

CO-LABORATORY event
Eerst nog meer inspiratie opdoen? Zet dan maandag 27 november in je agenda! Dan organiseert RetailTheater weer een CO-LABORATORY event. Hier delen we de laatste trends, frisse inzichten en eigen ervaringen. Stay tuned! www.retailtheater.nl