Kort nieuws - het Resume

Stylink.Studio  vrijdag 18 augustus 2017

Designathon Marimekko - verleg de grenzen van textiel en kleding

marimekko designathon #vr #ar #textile #hackaton #marimekko

Marimekko viert haar honderdste verjaardag met een 'designathon' waar ontwerpers uit verschillende disciplines aan deel kunnen nemen. Doel is de grenzen van de textiel- en kledingindustrie te verleggen met behulp van Virtual Reality en Augmented Reality.


Verkoop je ontwerpen in de Frame-store tijdens DDW 

frame store @ ddw2017 #ddw #dutchdesign #store

Tijdens Dutch Design Week zal Frame producten verkopen in het Klokgebouw en andere Eindhovense locaties. Nu de producten nog! Ontwerpers kunnen hun ideeën insturen en daarbij vertellen wat er vernieuwend aan is - zit 'm dat in het gebruik van materiaal, in de functie? Gaat het op een innovatieve kijk op duurzaamheid?


Postuum Pantone-paars voor  Prince 

Prince TAFKAP #purple #color #pantone #prince

Pantone heeft aangekondigd dat ze Prince-paars officieel wil opnemen in het kleurenpallet. Pantone wil de kleur een even iconische status geven als de artiest zelf.


IKEA schapenvel in Game of Thrones

IKEA game of thrones #rug #gameofthrones #sheep #ikea

Voor de kostuums van de nachtwacht maakt Games of Thrones gebruik van IKEA-schapenvellen, zo werd eerder deze maand bekend. De Zweedse gigant maakte in reactie daarop een officiële handleiding voor hoe je het schapenvel tot cape kunt verwerken. Eitje!


Tukje doen? There's an app for that!

hazenslaapje #popandrest #airbnb #powernap #sharingeconomy

Ook het hazenslaapje ontkomt niet aan de 'sharing economy'. Pop & Rest, gestart in Londen, moet het bezoekers van de stad mogelijk maken even tot rust te komen. Via 'Plot' kon je al in een park of op een dakterras - letterlijk - een plekje onder de zon reserveren.


De hectiek rond Hudson’s Bay

hudsons bay amsterdam

Vlak voor de opening van het eerste warenhuis in Nederland, wordt de toekomst van Hudson’s Bay in Duitsland in twijfel getrokken. Een activistische aandeelhouder wil zelfs een vertrek uit Europa afdwingen. In Retailtrends een analyse van alle onrust; met als conclusie dat vooralsnog niets erop wijst dat Hudson's Bay zijn plannen voor expansie naar Nederland wijzigt. De deadline van 17 augustus voor de winkel in Amsterdam is overigens niet gehaald.


Mode uit de muur

mode uit de muur // #uniqlo #retail #technology

Uniqlo lanceert op een tien Amerikaanse vliegvelden en winkelcentra - high traffic locations - een kledingautomatiek. De automaat levert Uniqlo's bekende doorgestiktje jasjes en t-shirts.


Street art ontdekken met app

street-art-app #streetart #cities #travel

De Street Art Cities app laat zien waar bijzondere straatkunst te vinden is. Zo kom je nog eens ergens anders! Kunstenaars kunnen hun eigen werk uploaden en zo een portfolio samenstellen.