Tweedaagse Masterclass “painting & puzzling with wool”

Feltgood by Ellen van der Wiel  dinsdag 06 juni 2017

Feltgood by Ellen van der Wiel staat voor vernieuwd viltdesign. Met zelf geproduceerd vilt creëert Ellen grote abstracte viltschilderijen. Haar werk is innovatief, modern en kleurrijk.

Vind je het werk van Ellen inspirerend en zou je eens van dichtbij kennis willen maken met haar werkwijze? Op 24 en 25 juni en 16 en 17 september 2017 geeft Ellen tweedaagse masterclasses in Nes aan de Amstel. Dorie van Dijk van atelier FiberFusing, die het organiseert, heeft daar een prachtige ruimte, waar we heerlijk in kunnen werken.

shades of blue feltgood by ellen van der wiel #felt #painting #blue
"make your wave" door Ellen van der Wiel, nu te zien op de ZomerExpo Water in museum de Fundatie

Masterclass
In deze masterclass leer je te "schilderen" met wol en onderzoek te doen naar een spannende compositie met ritmes, abstracte of figuratieve vormen. Je werkt vanuit bestaande beeld als inspiratie. Er is een keuze van twee routes met verschillende technieken om tot een uiteindelijk ontwerp in vilt te komen:

  • Painting (A): het maken van een viltschilderij (100 x 100 cm) waarbij het ontwerp bestaat uit één vervilte lap met een dessin
  • Puzzling (B): het maken van een viltschilderij (75 x 75 cm) waarbij het uiteindelijke ontwerp ontstaat door vervilte lappen met diverse dessins te versnijden in stroken of vlakken, die weer in een nieuwe compositie (puzzel) te leggen en aan elkaar te naaien.

Naast de kaardmolen voor het mixen van kleuren en de naaimachine voor route B, wordt ook een viltmachine ingezet voor het verviltingsproces. De uiteindelijke ontwerpen worden op de tweede dag om een raamwerk opgespannen.

De masterclasses zijn er voor mensen die al ervaring hebben met vilten; voor andere vormgevers en designers is deze masterclass interessant om hun manier van tekenen/schilderen/ontwerpen in het vilt om te zetten.

Praktisch

Japans bloedgras door Ellen van der Wiel #felt #painting #red #green
Japans bloedgras door Ellen van der Wiel