Vacature: Duif zoekt fotograaf / designer

Stylink.Studio  dinsdag 16 mei 2017

Duif International, importeur en groothandel in decoratieartikelen, zoekt een fotograaf/designer. De standplaats is Aalsmeer.

Vacature fotograaf / designer bij Duif International #fotografie #styling #ontwerp #lifestyle #home #living #interieuraccessoires

Ben jij toe aan een tweede of derde stap in je carrière? Sta je graag achter de lens, heb je oog voor detail en styling, maar ook veel creativiteit voor het ontwikkelen van producten en divers branding materiaal? Dan ben jij misschien de aangewezen persoon voor de sfeerfotografie en ontwerp ten behoeve van onze collecties en merken.

Weet jij onze foto strategie uit te bouwen als ook de handen uit de mouwen te steken om onderscheidend beeld vast te leggen? Heb je feeling met de home-deco wereld? Kun je conceptueel denken en ben je creatief genoeg om ook je bijdrage te leveren aan het ontwikkelen van producten en divers materiaal ten behoeve van presentatie en branding? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Over Duif International
Wij zijn Duif International, een importeur en groothandelsbedrijf in decoratieartikelen, met haar roots in de in bloemen en plantenwereld. Onze producten als glaswerk, bloemisterij essentials en accessoires vind je wereldwijd terug bij supermarkten en tuincentra, kwekerijen en bloemisten, home-deco en interieur winkels. We kopen in op de bron, vaak in het verre oosten, en verkopen naast Nederland in heel Europa via onze webshop, twee Cash & Carry's en Inspiration Centre. Ondanks het internationaal zaken doen, zijn we vooral een familiair bedrijf. De lijnen zijn kort en er is een echt Duif gevoel. Elke vrijdagmiddag borrelen we het weekend in.

Functieomschrijving
De werkzaamheden zijn heel divers, van sfeerfotografie tot ontwerp. Je werkt niet alleen nauw samen met het Marcom team om zodoende snel in te spelen op ontwikkelingen en onderscheidend en inspirerend beeld tot stand te brengen, maar ook met de afdeling Buying. Daar ben jij degene die trends weet te vertalen naar collecties voor verschillende merken, maar tegelijkertijd ook producten, presentatie- en brandingmaterialen kan ontwikkelen.

Dit ga je doen

 • Het helpen opstellen/ondersteunen van de fotografie planning in samenwerking met de afdeling Marcom.
 • Het fotograferen van sfeer presentaties voor onze diverse brands t.b.v. on- en offline uitingen. Denk hierbij aan websites, webshops, nieuwsbrieven, POS materiaal en social media.
 • Tevens begeleiden en vormgeven van fotoshoots met oog voor styling, trends, seizoensinvloeden en conceptbewaking.
 • Fotograferen van events en beurzen.
 • Portretfotografie van onze teams.
 • Bewerken en uitsnijden van de foto's m.b.v. Adobe Creative Suite.
 • Beheer en onderhoud van de fotostudio's en daarbij het verzamelen van de juiste tools en materialen.
 • Beheer en onderhoud van onze beeldbank voor onze verschillende brands.
 • Signaleren en in kaart brengen van trends en deze doorvertalen naar collecties en merken.
 • Productontwikkeling.
 • Ontwikkelen van labels, verpakkings- en divers promotiemateriaal.
 • Samen met het stylingteam verantwoordelijk voor de presentatie in het Inspiration Centre en de presentatie op beurzen.

We zoeken een fotograaf/ designer die van aanpakken weet, zowel zelfstandig als in teamverband kan werken, organisatietalent heeft, communicatief vaardig is, oog voor detail heeft, creatief en flexibel is. Ook ben je instaat om conceptmatig te kunnen denken. Daarnaast is het een must dat je op de hoogte bent van de laatste trends en ontwikkelingen in de home-deco markt en fotografiebranche.

Verder gaan we er vanuit dat je gerichte opleiding hebt genoten op het gebied van fotografie en ontwerp en relevante werkervaring hebt. Ervaring met programma's van Adobe Creative Suite (indesign, photoshop, illustrator), en voldoende kennis van Social Media kanalen.

Wij bieden
Wij bieden een jaarcontract voor een fulltime baan, met intentie tot verlenging. De startdatum is zo spoedig mogelijk bij voorkeur 1 juli 2017. Standplaats is Aalsmeer.

Solliciteren?
Heb jij belangstelling voor deze functie? Stuur dan een recent cv, jouw motivatie en (eventueel) je portfolio naar Diana van Mourik, HR manager: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. . We zien jouw reactie met belangstelling tegemoet voor medio juni 2017. Er bestaat een mogelijkheid dat wij je vragen in een verder gesprek een DISC-test af te nemen. Echter is dit geen verplichting.

Zegt het voort!
Past deze functie niet helemaal bij jou, maar ken je wel iemand anders? Stuur de vacature dan door naar een vakgenoot uit je netwerk. Bedankt!

Duif International
Japanlaan 18
1432 DK AALSMEER
Tel: +31 (0) 888 100 100
www.duif.nl