Vierde editie Festival Designkwartier

Stylink.Studio  woensdag 12 april 2017

In het weekend van 19 t/m 21 mei 2017 strijkt Festival Designkwartier voor de vierde keer neer in Den Haag. Het Zeeheldenkwartier blijft het hart van het festival; dit jaar doet voor het eerst ook het centrum mee met vijf locaties. 

festival designkwartie den haag 2017

Festival Designkwartier mixt presentaties, winkels, activiteiten en exposities op designgebied tot een inspirerend evenement. Je vindt er bijzonder design voor dagelijks gebruik naast inventieve objecten om over na te denken. De ontwerpers lichten de verhalen achter hun ontwerpen ter plekke toe en prikkelen bezoekers om vanzelfsprekende zaken eens van een andere kant te bekijken. Iets moois gezien? Je favoriete producten neem je gewoon mee naar huis.

‘Bij Festival Designkwartier ontmoet je jonge ontwerpers met een positieve kijk op de wereld. Dit zie je terug in hun producten. Laat je verbazen, inspireren en af en toe op een ander been zetten.’ - Mei-Lan Tjoa, organisator

Nieuwe locaties
De route loopt langs ruim vijftig gevarieerde locaties zoals pop-up stores, galeries, museum Panorama Mesdag, rijksmonument de Tempel en verrassende plekken als binnentuinen, woonhuizen en loodsen. Ook het centrum van de hofstad, met vele designpareltjes, wordt dit jaar dus bij het festival betrokken.

Ode aan Mondriaan
In 2017 is het precies honderd jaar geleden dat kunstbeweging De Stijl werd opgericht. Nederland viert dit met tal van inspirerende activiteiten en exposities. Ook Festival Designkwartier besteedt aandacht aan themajaar Mondrian to Dutch Design. In een karakteristiek tentoonstellingspand tegenover Paleis Noordeinde brengen hedendaagse ontwerpers en kunstenaars een ode aan Mondriaan en De Stijl. Aan de hand van nieuw werk voegen Lex Pott, Bastiaan de Nennie, Sander Wassink, Stefan Peters en NOMAN Studio een eigentijdse laag toe aan de kunst en het gedachtegoed van de Hollandse meester.

Praktisch

  • Data: vrijdag 19 t/m zondag 21 mei 2017
  • Locatie: het festival vindt plaats in het Zeeheldenkwartier in Den Haag, vlakbij het centrum.
  • Toegang gratis (uitzondering: eventuele entree bij de deelnemende musea)
  • Website Festival Designkwartier

 

Festival Designkwartier

Martijntje Cornelia // Suikerspin rough rocks // photography: Cindy Damen

festival-designkwartier

RiveRoshan AramGallery LoomBound

Alle beeld via Festival Designkwartier