Startersdag 29 mei

NIA Academie  woensdag 12 april 2017

Krijg je regelmatig een compliment over je stylingkwaliteiten? Ben je altijd bezig met het inrichten van je huis en hoe dit nog beter kan? Verbouwing achter de rug en ontdekt dat je daar iets mee wilt? Je baan zat en nu écht van die hobby je werk maken? 

Jij oriënteert je op een opleiding en werk in interieurstyling of -ontwerp. Speciaal voor jou organiseert NIA ACADEMIE - in samenwerking met Stylink, BNS Crisp en ETC Expo - daarom de Startersdag!

Startersdag 29 mei

Alle aspecten van het vak
Stiekem kriebelt het. Iedere dag bezig zijn met kleur, interieur, styling...wat een droombaan! Iedere klant is weer anders dus iedere werkdag ook! 

Naast het feit dat een baan in de interieurbranche interessant en veelzijdig is, zijn er andere aspecten aan verbonden waar je misschien niet aan gedacht hebt. Want eenmaal klaar met je opleiding en na inschrijving bij de KvK begint de realiteit.

Hoe profileer jij je als interieurprofessional? Hoe kom je aan klanten en hoe bouw je een netwerk op? Hoe zorg je ervoor dat je met je kop boven het maaiveld uitsteekt?

Ook deze droombaan heeft mindere kanten en is voor échte doorzetters. In het interieurvak ben je namelijk zo goed als je laatste opdracht!

Startersdag 29 mei
Beeld: Flexa

Deelnemers
Op de startersdag wordt juist ook aandacht besteed aan deze kanten van het vak. Je maakt kennis met BNS Crisp en Stylink, netwerkplatforms voor stylisten. Zij helpen je om het beste in jezelf naar boven te halen en niet te verzuipen in het interieurmoeras. 

Daarnaast leer je NIA kennen, een opleiding voor stylisten en ontwerpers die zich focussen op interieur! Bij NIA wordt alleen les gegeven door mensen uit het interieurvak, waardoor je erg goed voorbereid wordt op de praktijk!

Speciaal voor jou hebben we een mooi programma samengesteld, waardoor je een helder beeld krijgt van wat het interieurvak nu eigenlijk inhoudt. 

Startersdag 29 mei
Beeld: Stylink en Elle Italia

Programma

10.00 uur
1) De startersdag begint met een interessante presentatie van beroepsvereniging BNS Crisp. Yvonne Kleber, voorzitter, legt uit wat de vereniging doet en waar BNS Crisp voor staat. Wat kan een organisatie als deze voor jou betekenen in je werk als stylist? Hoe verover jij je positie in de markt, bouw je je portfolio op, etc. 
2) Daarna worden we verwend met een trendlezing door Anna Borsboom van Stylink. Als oprichter van het online platform voor stylisten, weet Anna als geen ander wat er allemaal speelt op het gebied van lifestyle, wonen en interieur! Wat zijn op dit moment de trends en hoe zijn die ontstaan? En welke trends kunnen we in 2018 verwachten? Een leuk en leerzaam half uur waarin je actief mee mag doen!
3) ETC Expo inkoop en inspiratiecentrum voor interieurprofessionals. Wat kan dit inkoopcentrum voor jou betekenen? 
4) Hoe ziet die droombaan er dan uit? Ilja Wolters, ontwerper bij Studio Vijf 3 4, vertelt hoe een dag in het leven van een stylist en ontwerper eruit ziet.

12.00 uur Pauze

's middags maak je op een praktische manier kennis met de Vakopleidingen van NIA. Je kunt dan namelijk meedoen met de workshops interieurstyling of interieurontwerpen. Zo leer je meteen onze vakdocenten kennen!

13.00 tot 14.30 uur
1) Workshop Interieurontwerpen door Kees van Schoten. In deze vakopleiding ontwikkel je teken- en ontwerpvaardigheden die je moet beheersen als je wilt slagen in de interieurbranche.
2) Workshop Interieurstyling door Ilja Wolters. De Vakopleiding Interieurstyling bestaat uit 13 dagen. Het pakket is samengesteld uit Stijlenleer, Visuele Communicatie via moodboards, Kleuradviseur en Interieurtextiel. 

14.30 uur Pauze

15.00 tot 16.30 uur
1) Workshop Interieurontwerpen door Kees van Schoten 
2) Workshop Interieurstyling door Ilja Wolters

Startersdag 29 mei
Bron: Country Road Homewares | Foto: Lisa Cohen

Locatie
De locatie van de startersdag is ETC EXPO in Culemborg. Dit is hét inkoop- en expoplatform voor de interieurbranche in het hogere segment. Na de lunchpauze kun je rondkijken in het centrum, waar iedere maandag van 10.00 tot 17.00 uur Trade Day is. In het programma is ook aandacht voor wat dit platform voor jou kan betekenen als interieurprofessional.

Startersdag 29 mei
Beeld: Musthaves en BNS Crisp

Doe mee!
Interessant en veelzijdig, deze dag is dé manier om je voor te bereiden op je toekomstige carrière! 

Je bent welkom vanaf 9.30 uur, om 10 uur start het programma.

De kosten van de Startersdag zijn EUR 19,50 per persoon. Koffie, thee en lunch zijn hierbij inbegrepen. 

Locatie: ETC Expo, Randweg 20, Culemborg

We zien ernaar uit om kennis met je te maken!

Tot ziens op de Startersdag

Inschrijven voor de startersdag kan hier (knop rechts op de pagina)