Resumé: wallentas, legotape en breiende gevangenen

Stylink.Studio  vrijdag 24 maart 2017

Bag bag van Lernert & Sander

De Bag bag van Lernert en Sander #lernert_sander #KikiNiestenMaastricht #mode #bags

De mode is een levendige en spannende, maar ook vermoeiende wereld. Wallen dus, of in het Engels: bags. De inspiratiebron voor Lernert & Sander die deze fantastische bagbag maakten voor Kiki Niesten. 


Yes! LEGO tape

LEGO blijft leuk, maar die beperking tot horizontale vlakken... Nimuno verzon LEGO tape, en startte een crowdfundingsactie. Met de teller op anderhalf miljoen is het beoogde doel van € 8.000 ruimschoots gehaald. 


De Bijenkorf gaat kruiden kweken

Bijenkorf gaat kruiden kweken #kweken

De Bijenkorf gaat zelf kruiden telen. De winkelketen wil aan de slag met verse lokale voeding, duurzaamheid en - daar zijn we weer - beleving. 


Oplichterij in de modeindustrie

De verborgen oplichterij in de mode industrie #fashion #mode #solliciteren

Modeontwerpers hebben verrassend weinig bescherming wanneer het gaat om copyright. Dat is behoorlijk nadelig wanneer je solliciteert bij een bedrijf die vraagt je een project te maken om te kijken 'of je bij hen past'.


Van 'nude' naar 'oyster', 'champaign', 'rose' en 'blush'

beschrijving (deze tekst stuurt mee bij link) image plus #hashtags voor Pinterest

Het bleek-roze dat al seizoenen 'nude' wordt genoemd (ook in Nederlandse bladen)... alsof iedereen een 'pinkish' vel heeft. Net-A-Porter heeft een wat uitgebreidere woordenschat en spreekt over 'oyster', 'champaign', 'rose' en 'blush'. 


Mode Open source design in Brazillië

Mode Open source design in Brazillië #fashion #opensource

Atelier Vivo in Sao Paolo stelt kledingpatronen openbaar beschikbaar in een voor iedereen toegankelijke bibliotheek en atelier. Doel is enerzijds het bevorderen van kennis en vaardigheden; anderzijds moet het de reflectie op wat we dragen aanmoedigen. 


Tassen van ananasleer

Tassen van ananasblad - Lucy Peters #bags #fashion #recycle

De Lochemse Lucy Peters maakt met haar label LuPéLo al tien jaar tassen en andere accessoires van gerecycled materiaal. Als eerste in Nederland maakt ze nu een tassenserie van ananasblad, Piñatex, een duurzaam alternatief voor leer.


The Vegan Network

The VeganNetwork #vegan #vegetarian #network

Een platform dat een podium biedt aan inspirerende veganisten en vegetariërs, dat is de Vegan Network. Het is er omdat er heel wat mensen zijn die hun eetpatroon willen veranderen - en het is tegelijkertijd vooral een portfoliosite voor fotografen. 


Ondergoed mag weer lekker zitten #joh

Ondergoed mag weer lekker zitten! #lingerie #feminisme

Beha’s met opgevulde cups of nare beugels zijn passé. Weg met die oncomfortabele strings ook. Het moet gewoon goed zitten. 


High-fashion project in gevangenis Brazilië

Gevangen breien voor Raquel Guimaraes #breien #freedom

In een Braziliaanse gevangenis staan brei- en haaklessen op het programma. Voor iedere drie dagen dat gevangenen handwerken gaat er één dag van hun straf af; hun werk wordt nu voor luxemerk Doiselles verscheept naar de VS en Japan