Trendseminar: Lidewij Edelkoort over winterseizoen 2018-2019

Stylink.Studio  donderdag 16 maart 2017

Portraits of Fashion

Op 8 juni 2017 deelt Lidewij Edelkoort de trends in kleur, vorm en materiaal voor het winterseizoen 2018/2019.

Trendseminar Portraits of Fashion winter 2018-2019 #lidewij #edelkoort #trends #color #sportswear

Activewear & Colour
Veel aandacht zal er deze middag zijn voor de beeldschone presentatie 'PORTRAITS OF SPORTS' waarin Lidewij Edelkoort de trends in ACTIVEWEAR voor 2018/2019 zal tonen. Het samenbrengen van de biologische wereld en activewear in een zoektocht naar de belangrijkste trends, kleuren en innovatieve hightech materialen en key silhouette van morgen. De biologische wereld wordt geregeerd door de kleinste deeltjes op aarde die in staat zijn om leven te geven, te leven en te laten leven, te beschadigen en te eroderen, te heersen en te doden. Een wereld vol wonderen die we als vanzelfsprekend beschouwen.

Lidewij Edelkoort earth matters #color #trends

Portraits of Colour
Na de pauze presenteert Edelkoort 'Portraits of Colour', waarin ze zal stilstaan bij de kleuren en kleurcombinaties voor het winterseizoen, met een nieuwe, innovatieve kijk op kleur. Welke karakters hebben de kleuren die we gaan gebruiken? Kleur kan domineren en de uitkomst manipuleren met zijn kracht. Dit maakt de juiste kleurkeuzes en toepassingen tot de belangrijkste beslissing in design.

Designer, retailer, fabrikant, werkzaam in fashion of non-fashion, dit seminar is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met de toekomst van zijn of haar organisatie en die trends & toekomstverkenningen als succesfactor daarvoor wil inzetten!

Programma

 • 12.00 registratie en ontvangst gasten met lunch
 • 12.45 opening door Maureen Reulink
 • 12.50 trends winter 2018/2019 – 'PORTRAITS OF FASHION'
 • 14.00 pauze met een drankje
 • 14.45 trends in activewear winter 2018/2019 – PORTRAITS OF SPORTS
 • 15.15 trends in colour winter 2018/2019 – PORTRAITS OF COLOUR
 • 15.45 gelegenheid tot het stellen van vragen
 • 16.00 einde van de middagsessie met een drankje en hapje

Praktisch

 • datum: 8 juni 2017
 • tijd: 12.00 uur
 • locatie: Theater de Meervaart, Amsterdam
 • prijs: € 350,00 per persoon; voor studenten en docenten € 200,00.
  Prijzen zijn exclusief btw en inclusief een prachtig miniatuur trendboek.

Inschrijven via www.appletizer.nl

Agaat #color earth matters #lidewij #edelkoort #trends #nature #earth

"Een goed portret toont de ziel van het model aan de wereld en erkent de kracht van het afbeelden van een onbekende waarheid. Een portret is dus een artistieke voorstelling van een mens, gedreven door het ideaal om de persoonlijkheid te vertegenwoordigen en zelfs de stemming van de persoon te vangen. Deze focus op het gezicht en schouders zal een beweging in fashion teweegbrengen waarbij de kraag van enorm groot belang zal zijn en de essentie van het kledingstuk in dit ene detail getoond zal tonen. Het portret toont vaak een persoon die recht naar de kunstenaar en het publiek kijkt. Een portret wordt niet beoordeeld op gelijkenis, maar in levendigheid. Hoe worden de eigenschappen; de sereniteit, de melancholiek, de mildheid, de kracht, de pijn en de energie verbeeld. Met een klik van een camera veranderen tijdgenoten in iconen. Met een druk op een knop "bevriezen" mensen zich met anderen in selfies, creëren zo hun eigen zeldzame legendes om deze direct weer te delen. De snelheid van communicatie isoleert en fragmenteert de maatschappij. Portretten kunnen ook worden geschreven en gereciteerd, verborgen zitten in een lied of een gedicht of geopenbaard in een verhaal. Verteld als een portret van een fashion collectie." - Lidewij Edelkoort

Pigment // earth matters // #lidewijedelkoort #trends #color

Beeld via Appletizer en Trendtablet