Biertje? Over Man Caves, trendvoorspellingen en jeans...

THJS  maandag 27 februari 2017

Nieuwe klanten vragen ons regelmatig, of onze voorspellingen ook echt uitkomen. En zonder onszelf enorm op de borst te willen kloppen: ja, dat doen ze. Niet voor niks werken sommige bedrijven al jaren met onze trendboeken. We vinden het leuk om een keer een voorbeeld te laten zien...

Biertje? Over Man Caves, trendvoorspellingen en jeans...

Op het trendforum van de Ambiente in Frankfurt was afgelopen maand een thema te zien, dat wij inderdaad voorspeld hadden in ons trendboek voor zomer 2017. Een thema voor de stoere mannen, die steeds meer gaan verlangen naar een ruimte in huis die kan worden ingericht naar hun eigen wensen. Een eigen plek, om in te richten als werkplaats, sporthonk, of om met vrienden ongestoord te kunnen gamen en tv kijken, onder het genot van een biertje. Met een knipoog naar de op dat moment erg populaire reclame van Heineken, noemden wij dit thema Budweiser. Dat logo paste namelijk mooi bij het kleurenpalet: naturel- en bruintinten, leer en hout, met jeansblauw en ketchup rood als accentkleur. (zie bovenstaande foto)

Biertje? Over Man Caves, trendvoorspellingen en jeans...

In dit thema speelden stoere materialen zoals beton, metaal, leer en ambachtelijk gemaakt aardewerk de hoofdrol. Een industriële sfeer, waarin ook jeans als materiaal belangrijk was. Dit zagen wij heel duidelijk terug tijdens de ambiente, waarvan hier enkele foto's zijn bijgevoegd.

Biertje? Over Man Caves, trendvoorspellingen en jeans...

Toen ik afgelopen weekend op zoek ging naar vloerbedekking voor ons nieuwe huis, stuitte ik op een nieuwe vloerbedekkinglijn van Desso, die ook heel mooi in deze sfeer past. Deze lijn is compleet geïnspireerd door de mooie, stoere en verwassen uitstraling van een stonewashed spijkerbroek. En past dus ook heel mooi in de "Budweiser" sfeer. En waarschijnlijk ook heel mooi in ons huis! (JS)

Foto's:  LuzerneRaumgestaltKintaEagle productsDessoAlpenleder

Wil je het hele thema zien, of zoek je alvast trendinformatie voor de komende zomer? Die vind je in het digitale trendboek!