Solo-expositie Maarten Baas in Groninger Museum

Stylink.Studio  maandag 27 februari 2017

Hide & Seek, Maarten Baas
Het Groninger Museum presenteert de eerste grote solotentoonstelling van ontwerper Maarten Baas (1978). Hide & Seek, Maarten Baas laat het veelzijdige werk zien van een van de bekendste Nederlandse ontwerpers. Naast series als Clay en Smoke, waarmee Baas wereldberoemd werd, is ook nieuw werk te zien.

Clay furniture by Maarten Baas #maartenbaas #clay #furniture #dutchdesign #design
clay furniture van Maarten Baas

Baas' ontwerpen bevinden zich op het snijvlak van kunst en design en staan bekend als conceptueel, humoristisch, rebels en theatraal.

In de expositie is ook recent werk te zien zoals Tree Trunk Chair, Carapace en Close Parity. En er is een preview van zijn nieuwste werk 'May I Have Your attention please?' dat hij maakte voor de Milaan Design Week in april 2017 in samenwerking met Lensvelt.

Maarten Baas, Close Parity (2016), photo by Erwin-Olaf #design #furniture #maartenbaas #erwinolaf #dutchdesign #smoke #photography #parity
Maarten Baas, Close Parity (2016), Prototype. Foto: Erwin Olaf

De tentoonstelling heeft ook de primeur van Hide & Seek, een serie van 8 video's.

Een ander bekend voorbeeld van zijn werk is het baanbrekende Real Time (2009): een klok waarop elke minuut door een man in een blauwe overall opnieuw geschilderd en weer weggehaald wordt. Baas combineert hiermee theater, kunst, film en design.

 Real Time // Maarten Baas #clock #design #dutchdesign #art #maartenbaas #time
Real Time / Maarten Baas

Maarten Baas studeerde in 2002 af aan de Design Academy Eindhoven met de serie Smoke, waarbij hij meubilair verbrandde en vervolgens met een transparante epoxy-laag behandelde, waardoor het weer bruikbare meubelen werden. 

Overzichtsboek
Voor het eerst verschijnt er het grote overzichtsboek van Maarten Baas met bijdrage van o.a. Lidewij Edelkoort, Marcus Fairs, Wim Pijbes, Sue-an van der Zijpp, Mark Wilson en Ingmar Heytze en bevat fotografie van Anton Corbijn, Erwin Olaf en anderen. Prijs: €39,95

De tentoonstelling is te bezoeken tot 24 september 2017.

Boek: Hide & Seek Maarten Baas
boek Hide & Seek 

Maarten Baas - Alsof het voor bij is #decorontwerp #rockinghorse #maartenbaas #design #dutchdesign #hobbelpaard
decorontwerp 'Alsof het voorbij is' - Maarten Baas 2011

Clay / Maarten Baas #maartenbaas #clay #chairs #design #dutchdesign
Clay / Maarten Baas