Beauty in 2017

Christel Benning  maandag 27 februari 2017

Dit is het jaar van "change". We zijn bezig met herpakken, herbezinnen én vernieuwen. We pakken de draad weer op.  In fashion betekent dat dat de ontwerpen weer fris en experimenteel zijn, maar vaak nog niet 'af': ze zijn gerafeld en messy.

Losse eindjes 
Ook in beauty en make up wordt volop geexperimenteeerd. Make up en visagie zijn 'bold' en uitgesproken, met letterlijk losse draden en losse versierselen op, onder of naast het oog. Waar de make-up "warrig" is (of lijkt - er is natuurlijk goed over nagedacht), wordt het haar vaak clean en slick gedragen.

makeup trends 2017 // experiments #runway #mua #inspiration #makeup #theater #fashion #trends #2017
Bronnen: Antonio Grimaldi, View Magazine Photography Tom Willcocks. Mua’s: van links naar rechts: Vassilis Theotokis, Eva Roncay, grote foto boven ; Charlotte Carey Onder met draden: Eyeshadow Lipstick

Wit is het nieuwe zwart
De mood is sereen en ingetogen, het is wit, witter, witst. Voor lente/zomer 2017 is clean, sophisticated en kuis wit dé kleur. Kant, satijn, zijde en katoen vind je in alle wit-schakeringen terug in de modecollecties. Inspiratie komt uit de laboratoriumwereld en ook hier zijn allerlei verwijzingen naar experimenten. Ontdekken en uitvinden is het credo, zeker ook voor de visagie.

We zien bij de shows op de catwalk het resultaat in huid, make-up en zelfs haar in het wit. Ook bij mannen!

White for makeup? Yes! #makeup #mua #trends #powder #white #2017 #runway
Mua's: van links naar rechts: links onder : Ruang Dang on Behance, View Magazine Photography Tom Willcocks Links naar rechts boven: Cos Couture, Real Techniques, Avantgardekapper Mario Krankl

Arty, punky, grungy... STYLE

De invloed van de jaren 80 en begin 90 van de 20e eeuw worden steeds merkbaarder, ook in de modewereld. Tijd van actie geeft reactie en dat is duidelijk te merken! Wat een heftige kleurexplosies zag ik op de runway. Punk en grunge kwam in allerlei uitingsvormen terug in de designs en de styling. Kettingen, studs, veiligheidsspelden en metalen ringen; het statement voor stoer en sterk werd duidelijk gemaakt. Vertaald naar beauty betekent dat kleur: heftig en krachtig aangezet op ogen, mond en ook haar. Kom maar op, wij zijn er klaar voor!

punk trend in makeup #trends #fashion #makeup #beauty #2017 #punk #grunge #art
Designers; links en midden vrijstaand: beide Jean Paul Gaultier Rechts: Givenchy. Mua's: van links naar rechts: Eyeshadow Lipstick, Karolis Kaminskas, Phyllis Cohen. Grote foto boven: Holly Rose by Ben Hassett for Vogue Germany

Over Christel Benning
Christel Benning is de eigenaar van CBStyling, een styling- en adviesbureau dat zich bezig houdt met prognosestyling voor vakbladen, conceptontwikkeling voor merken en labels, fotostyling voor commerciële en redactionele opdrachtgevers en stylingadviezen aan opdrachtgevers in de zakelijke markt. Daarnaast doceert zij aan Artemis in Amsterdam en geeft ze workshops en cursussen aan startende creatieve professionals en studenten die toelating willen doen voor een academie. Voor Stylink schrijft ze over mode: trends, collecties, materialen, kleuren, dessins en styling.
www.cb-styling.nl