Catwalktrends SS 2017: van bezinning naar actie

CBStyling  maandag 13 februari 2017

Wat brengen de modemerken ons komend voorjaar en zomer? Wat willen we zo snel mogelijk toevoegen aan onze garderobe en door welke trends laten we ons inspireren? Met deze selectie van Christel Benning krijg je zin in de zomer!

Botanical

Fashion trends summer 2017: botanical #fashion #trends #ss2017 #moodboard #inspirationvbnb vlnr: bron onbekend, Balenciaga ss17, Dries van Noten ss17, bron onbekend, Balmain ss17, Chalayan ss17

De natuur is altijd al een inspiratiebron geweest, maar de huidige situatie in de wereld maakt het helemaal noodzakelijk om ons te verdiepen in de schoonheid van onze leefomgeving. Ook in fashion zie je dat terug. Designers showen creaties met een scala aan kleuren, metallic finishes geïnspireerd op veelal exotische planten en bloemen. De wereld is hard maar wij kunnen hem een beetje vrolijker kleuren!

City Life

Fashion trends summer 2017 - city life - #trends #fashion #ss2017 #blue #denim
Lusterweb, maison Margiella ss17, Emporio Armani ss17, Sphere door Hella Jongerius voor Vitra, Emporio Armani ss17, quote van Iman

Nu de economie weer lijkt aan te trekken wordt ook weer geïnvesteerd in stadsontwikkeling. Verpauperde stadswijken veranderen in hippe, flexibele urban spaces die op verschillende manieren gebruikt kunnen worden. Stads en industrieel zijn hip en happening!

Playful Memphis

fashion trends ss2017 #fashion #trends #play #memphis
Versace ss17, Alexander Wang ss17, Marc Jacobs show, bron onbekend, Salvador Pozo ss17, Maison Margiela ss17

Een verlangen naar structuur en ordening, maar vooral naar plezier en fun. We vieren het leven en grijpen alle kansen aan om te ontsnappen aan de dagelijkse werkelijkheid. Er mag weer plezier gemaakt worden (en dat mag wat kosten)! Designers kiezen massaal voor kleur en een grote diversiteit in materialen en vormen. Er wordt geëxperimenteerd met garens en bewerkingen van stoffen waarbij technologie en ambacht hand in hand gaan. Let’s play!

Urban chic

Fashion trends summer 2017 #urban #punk #newwave #ss2017 #fashion #beauty #makeup
Prada show, Ann Demeulemeester, bron onbekend, Tommy Hilfiger ss17, Barbara Bui ss17

Subculturen uit de jaren '80 zoals punk en new wave vormen een geweldige inspiratiebron voor ontwerpers en andere vrije geesten. Vivienne Westwood en Stella McCartney laten in hun shows modellen opkomen in kleding met diverse actie-slogans, andere designers nemen stijlicoon Debby Harry als voorbeeld voor hun creatieve uitingen. Make up wordt - net als toen - extreem en donker; leuzen, badges, pins en patches zijn weer helemaal on trend. Op de barricades voor een beter wereld!

Over Christel Benning
Christel Benning is de eigenaar van CBStyling, een styling- en adviesbureau dat zich bezig houdt met prognosestyling voor vakbladen, conceptontwikkeling voor merken en labels, fotostyling voor commerciële en redactionele opdrachtgevers en stylingadviezen aan opdrachtgevers in de zakelijke markt. Daarnaast doceert zij aan Artemis in Amsterdam en geeft ze workshops en cursussen aan startende creatieve professionals en studenten die toelating willen doen voor een academie. Voor Stylink schrijft ze over mode: trends, collecties, materialen, kleuren, dessins en styling. www.cbstyling.nl