Kort nieuws: het Resumé

redactie  vrijdag 27 januari 2017

Puck & Hans in de etalage

crowdfunding voor iconisch modeduo: Puck & Hans opnieuw in de etalage!

Deze zomer presenteert het Amsterdam Museum een tentoonstelling over het iconische modeduo Puck & Hans, die furore maakten in de jaren '70 tot '90. Op het gebied van etaleren zwarenijn Puck & Hans heuse pioniers. Hun winkel aan het Rokin was een groot schouwspel waar we letterlijk voor omfietsten; een concept store avant la lettre. In het kader van de tentoonstelling 'Puck & Hans - couture locale' heeft het Amsterdam Museum het modeduo uitgenodigd nog één keer een etalage te maken, uitbundiger dan ooit. Om die te realiseren is een crowdfundingactie gestart. Doe je mee?


Stitching the Seventies

Stitching the seventees #embroidery #objects #art

De Zweedse ontwerpster Ulla-Stina Wikander combineert 'seventees' borduurwerken met huishoudelijke objecten uit dezelfde periode. "Het borduurwerk, dat vooral door vrouwen is gemaakt, wordt gezien als waardeloze kitch", zegt ze daarover. Zowel borduurwerken als huishoudelijke artikelen vond ze in kringloopwinkels. Door ze met elkaar te combineren krijgen beide een nieuw leven. Inmiddels heeft ze meer dan honderd nieuwe items gecreëerd. 


Typografie van Amsterdam in kaart

bas-jacobs-safari-typo-amsterdam

Letterontwerper Bas Jacobs maakte de gids Safari Typo Amsterdam, over belettering op openbare plekken.De "typografische toeristengids" is gebaseerd op een documentaire van de Franse filmmaker Thomas Sipp, die een reeks korte films over typografie in diverse steden maakte. 

Safari Typo Amsterdam


Historisch textiel

Book: The art of Prehistoric Textile Making

Het Weense natuurhistorische museum publiceerde een boek over textielproductie in de prehistorie, een periode waarin textielarbeid niet alleen zorgde voor kleding maar ook voor allerlei gebruiksvoorwerpen, decoraties en luxe items. Een fantastische bron van informatie - gepubliceerd onder creative commons licens en dus gratis te downloaden.


Cursus Dessinontwerp & workshop Fusing

Textiel workshops Textilice Maastricht #pattern #patterdesign #textile #upcycling

  • Op 11 februari start weer de cursus dessinontwerpen bij Textilice. Je leert in 7 zaterdagen dessins ontwerpen én een ontwerppraktijk opzetten. De cursus is geschikt voor mensen met een interesse in mode, grafisch ontwerp, textielontwerpen of interieur en die geïnteresseerd zijn in een plekje op de creatieve arbeidsmarkt, of zoeken naar een specialisatie in hun huidige creatieve beroep. De cursus vindt plaats in Maastricht. 
    meer informatie en aanmelden 
     
  • Ook bij Textilice in Maastricht: de workshop Fusing op 24 maart. Een workshop van één dag waarin je textiel en weefsels maakt door plastic te upcyclen en te combineren met stof. Superleuk! 
    meer informatie en aanmelden

Fijn weekend!