Het belang van Personal Branding

StijlConsult  dinsdag 04 september 2012

Bij elke training of lezing worden de meest gemaakte fouten op gebied van persoonlijke presentatie (lees: uiterlijk)wel besproken: bevlekte, gekreukte en versleten kleding is taboe zo ook bij dames een te laag decolleté of een te korte rok. Ook wordt even stilgestaan bij wat goede tips: je sokken moeten matchen bij je kleding en stem je kleding af op de functie, opdracht of opdrachtgever.

Maar er is veel meer. Een goede persoonlijke presentatie is in tijden van schaarste (van opdrachten of werk, in dit geval) van groot belang! Je wilt een goede indruk achterlaten en je wilt dat je gesprekspartner zich jou herinnert op een positieve manier. Natuurlijk omdat je een goed verhaal hebt. Maar als je presentatie niet juist is kan je verhaal nog zo goed zijn, je kansen voor die opdracht of baan halveren direct.

Het is niet voor niets dat je de term Personal Branding steeds meer tegenkomt. Jezelf presenteren aan anderen als merk. Je gebruikt je persoonlijkheid, kennis en ervaring om je te onderscheiden van anderen. Je laat zien wie je bent en waar je voor staat. Dat klinkt misschien makkelijk maar dat is het toch niet. Het is namelijk niet echt een bepaald Nederlandse eigenschap om je kop boven het maaiveld uit te steken.

Personal Branding begint met zelfkennis en zelfonderzoek: je moet duidelijk voor ogen hebben wat je (zakelijk en/of privé) wilt bereiken. Stijlconsult kan je op weg helpen met jouw Personal Branding. We maken een start met het vinden van je kracht en gaan middels een stijladvies deze kracht benadrukken in je uiterlijke presentatie. Het simpel investeren in een juiste garderobe is misschien wel de beste investering ter bevordering van je loopbaan!