The best of 2016

Redactie  dinsdag 20 december 2016

De best gelezen en meest gedeelde artikelen van het afgelopen jaar. Over lifestyle, mode, design, interieur, textiel en (natuurlijk) kleur. Stuk voor stuk de moeite van het (her)lezen en (her)ontdekken waard!


Lidewij Edelkoort over het winterseizoen 2017/2018

Met workwear als fundament voor haar verhaal nam Edelkoort ons mee naar het winterseizoen van 2017-2018. Ook in interieurs zal 'werk' steeds meer zichtbaar zijn; de ooit bepleite scheiding tussen werk en privé heeft z'n langste tijd gehad. Een platgelezen (meer dan zestigduizend keer!) artikel van Stylinks hoofdredacteur Anna Borsboom.

Lidewij Edelkoort over herfst/winter 2017/2018

Top 10 Stylink - Lidewij Edelkoort over AW 17/18 #trends #lidewijedelkoort #stylinktop10

 

Merci, een nieuwe stap in de warenhuisevolutie

Terwijl overal in Europa warenhuizen omvallen doet het Parijse warenhuis Merci het opvallend goed. Wat maakt Merci zo uniek en succesvol? Over locatiekeuze, veranderende thema's, inspelen op trends, cross-selling, kleur- en materiaalgebruik. Een artikel van Mirjam du Maine, retailstylist bij RetailTheater.

Top 10 Stylink - Merci, een nieuwe stap in de warenhuisevolutie #retail #stylinktop10


Op de catwalk & on the streets: patches!

Patches maken een knallende comeback! Als DIY-trend op spijkerjasjes en shorts uiteraard, en ook fashion designers verwerken patches op indrukwekkende en grenzeloze manier in alle soorten kledingstukken. Van street style tot high fashion; Floor Borsboom verzamelde een aantal van de mooiste patches.

Top 10 Stylink - Op de catwalk & on the streets: patches! #patches #fashion #trends #stylinktop10

Lidewij Edelkoort over zomer 2017

Na haar rake anti-fashion statement kwam Lidewij Edelkoort eind 2015 met haar presentatie 'The Emancipation of Everything' waarin kleur, vorm en materiaal zich bevrijden van conventies. Vrouw, man, jong, oud, couture en workwear, hi tech en hand made: alles versmelt tot een nieuw geheel. Welkom in de 21e eeuw! Artikel van Craftscurator Irene Vermeulen.

Top 10 Stylink - Lidewij Edelkoort over zomer 2017 #trends #lidewijedelkoort #stylinktop10


Maison goes Wild

'Wild' was het trendthema voor de januari-editie van Maison&Objet. In design, mode en kunst is deze trend al een tijd zichtbaar, met als overeenkomsten imperfecte of ongelijke vormen, ruwe materialen, aardetinten en verweerde texturen. Anna Borsboom gaf een voorproefje met, al zeggen we 't zelf, fantastisch wild design!

Top 10 Stylink - Maison goes Wild #trends #maisonetobjet #MO16 #stylinktop10

 

De doorbraak van Latijns-Amerikaans design

Kleurrijk, melancholiek en doordrenkt van geschiedenis en cultuur: Latijns-Amerikaans design is booming! In samenwerking met lokale ambachtslieden, kunstenaars, inheemse gemeenschappen en kleine productiebedrijven creëren ontwerpers design dat wereldwijd steeds meer invloed heeft. Floor Borsboom dook diep in de state-of-the-art in Latijns-Amerika en deed uitgebreid verslag in tekst en beeld. Must read, must see (daar gaan we nog veel meer over horen)!

Top 10 Stylink - De doorbraak van Latijns-Amerikaans design #latinamerica #southamerica #design #interior #crafts #recycling #upcycling #ecodesign #sustainability #trends #stylinktop10

Fashion trends AW 16/17: back to history

Voor AW 16/17 spotte Christel Benning drie interessante en inspirerende modetrends: back to basic, back to history en back to original, trends die je terugziet in silhouetten, kleuren en materialen en die alle beïnvloed zijn door geschiedenis en cultureel erfgoed.

Top 10 Stylink - Fashion trends AW 16/17: back to history #fashion #fashiontrends #trends #aw16 #aw17 #stylinktop10

 

Punky stitches: imperfect borduurwerk in mode en kunst

Dat we zijn uitgekeken op strakke vormen en afwerking is ook in textielkunst zichtbaar. Met nonchalante steken, losse draden, rafelige randen, chaotische dessins en abstracte vormen is borduurwerk energiek én imperfect. Mooi? Niet per se. Maar wel interessant en edgy; modern borduurwerk spettert van de levenslust en creativiteit. Bekijk de fantastische verzameling punky stitches in fashion en kunst!

Top 10 Stylink - The rise of the punky stitches #embroidery #stitches #trends #perfectimperfect #imperfectdesign #stylinktop10

 

De kleuren van 2017

Net als ieder jaar geven Stylinks kleurspecialisten hun visie op de kleuren van het komende jaar. Met fantastische moodboards, collages en paletten in uiteenlopende stijlen weer een heleboel inspiratie de aankomende periode. Twee weken online en al meer dan 20.000 keer gelezen, geliked en geshared! Wow!

Top 10 Stylink - De kleuren van 2017: moodboards & paletten #trends #color #colour #moodboards #palettes #stylinktop10


Exotica: de wilde prints van 2016

Exotische dessins van woeste jungles, botanische tuinen en tropische vogels: een selectie van de mooiste én wildste dessins van 2016!

Top 10 Stylink - Exotica: de wilde prints van 2016 #trends #tropical #botanical #prints #patterns #stylinktop10

Gouwe ouwe! De meest gelezen 'oude' artikelen dit jaar:

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren