Tips Voor Het Maken Van Mooie Foto's

Hipaholic  dinsdag 15 november 2016

Tegenwoordig heb je mooie foto's nodig om te promoten wat je doet. Een website, blog of social media pagina zal meer opvallen als het er geweldig uitziet. Hoe maak je deze inspirerende beelden? Hieronder geef ik je een aantal handige tips voor het maken van gave foto's!

Tips Voor Het Maken Van Mooie Foto's

1. Achtergrond

Zorg voor een mooie achtergrond. Dit kan van alles zijn, een vloer, tafel, een stukje stof, een vel papier of behang. Het is belangrijk dat de voorwerpen er goed op uitkomen.

Tips Voor Het Maken Van Mooie Foto's

2. Licht

Zoek een goed verlichte plek voor je achtergrond. Ga niet in je eigen licht / schaduw staan. Ik heb een stuk wit karton dat ik gebruik als reflectiescherm om veel schaduw weg te nemen. Schaduw kan ook de foto versterken, zoals in de foto hieronder. Ik gebruik altijd natuurlijk daglicht. Flitslicht maakt de foto vaak lelijk en onnatuurlijk.

Tips Voor Het Maken Van Mooie Foto's

3. Compositie

Een goede compositie zorgt voor de juiste balans in je foto. Kijk of je een symmetrische of een a-symmetrische foto wilt maken. De Regel van Derden helpt je de nadruk te leggen op je voorwerp, Vanuit welk standpunt / perspectief wil je je foto maken? Je kunt een foto van bovenaf maken, vanuit een schuine of rechte hoek. op ooghoogte of juist vanuit een heel laag standpunt als je op de grond gaat liggen. Tegenwoordig zie je veel Flat Lay foto's voorbijkomen. Je kent ze vast wel; de foto's die van bovenaf zijn genomen van een compositie. Vaak erg mooi! In deze post zie je verschillende voorbeelden van Flat Lat foto's. 

Tips Voor Het Maken Van Mooie Foto's

4. Styling

Ik ben dol op stylen! Met stylen kun je je foto uniek maken en laten opvallen. Meestal heb ik een thema of voorwerp in mijn hoofd. Dan ga ik props zoeken wat hierbij zou kunnen passen. Dit kunnen allerlei spullen zijn als bloemen, plantjes, beeldjes, kop koffie / thee, boeken etc. Kijk wat er het beste bij je foto past, welke kleur of textuur. Experimenteer met compositie net zo lang je tevreden bent met het resultaat en dat je compositie in balans is. Er zijn geen regels, laat je creativiteit de vrije loop!

Tips Voor Het Maken Van Mooie Foto's

5. Oefenen

Oefenen is heel belangrijk! Experimenteer met de bovenstaande tips. Dat is de beste manier om dingen uit te zoeken en te kijken wat werkt en wat niet. Hoe meer je oefent en tijd erin steekt, des te makkelijker het wordt om mooie foto's te maken. 

Tips Voor Het Maken Van Mooie Foto's

Workshop

Wil je deze tips in praktijk brengen of wil je meer leren over het stylen van foto's? Kom dan naar de creatieve Fotostyling workshop die ik op 3 december a.s. ga geven bij Yurtstore in Den Haag. In deze workshop gaan we aan de slag gaan met een aantal speciale technieken en stijlen. Je leert o.a. hoe je fotografeert met Flat Lay- en Display-technieken. De Flat Lay is een van de populairste composities op Instagram. Display Styling wordt ook vaak toegepast: dit is een groepje van voorwerpen gestyled op een plank of kast. Omdat het bijna kerst is, heeft deze workshop een feestelijk thema. Hoe maak je feestelijke foto's voor Instagram, je blog of website? Kom in de kerstfeer en doe gezellig mee!  

Boeken kun je via deze link.

Wil je meer inspiratie? Check mijn Flatlay en Display-borden op Pinterest of mijn Instagram-pagina!

Fotografie: Hipaholic

Tips Voor Het Maken Van Mooie Foto's