Ontwerpwedstrijd: nieuw jasje voor de sardine!

Queens of Sardines  maandag 24 oktober 2016

Wat kun jij toevoegen aan al die fantastische verpakkingen voor sardines die er al zijn? Show your stuff! Een ontwerpwedstrijd van Queens of Sardines, in samenwerking met Fish Tales en Talkin'Food. 

wedstrijd QoS #sardines #graphicdesign #ontwerpwedstrijd

Opdracht
De opdracht is simpel: maak een eigen ontwerp (foto, illustratie of collage) in het formaat 91 x 47 mm en lever je ontwerp aan als jpg of pdf in 300 dpi. 

zo veel verschillende verpakkingen... #sardines #packaging #graphicdesign #illustration #branding

Uitdaging!
Maar er is al zo veel! We horen het je denken, en je hebt gelijk: er is al héél veel. Des te groter de uitdaging: welke unieke invalshoek kies jij? We geven je alvast een paar denkrichtingen:

 • Is de vorm van het visje je uitgangspunt of gaat het je om de smaak, de voedingswaarde, de houdbaarheid... of een van de andere aspecten van de sardine?
 • Wil je de ingeblikte sardine positioneren als gemaks- of superfood of wil je misschien een specifieke doelgroep aanspreken? Kinderen bijvoorbeeld, of foodies, of mensen die aan het eind van hun portemonnee iedere keer weer een stukje maand overhebben... 
 • Wil je sardientjes misschien koppelen aan kerst, pasen, valentijnsdag of moederdag? 
 • Kies je voor chique, vrolijk, toegankelijk of arty? 

Zo kunnen we er nog wel een paar verzinnen :) Aan jou dus de keuze en ja: je mag meerdere ontwerpen insturen! 

De jury
We zijn er trots op samen te werken met Marjan Ippel, food trendwatcher bij Talkin'Food en Bart van Olphen, eigenaar van het duurzame vismerk Fish Tales en auteur van 'Vis in blik'. Zij zijn het die de uiteindelijke winnaar kiezen, na een voorselectie van de Queens of Sardines. 

Prijzenpot
De winnaar krijgt de unieke onderscheiding 'Queen for a Day' en een mooie tegoedbon om te shoppen bij Queens of Sardines. Natuurlijk word je ook uitgebreid in het zonnetje gezet via de social media kanalen van zowel Stylink als Queens of Sardines. Als het winnende ontwerp past bij het merk Fish Tales wordt het ook in productie genomen! Ben je een professioneel ontwerper, fotograaf of stylist, dan krijg je ook een jaar lang een etalage op Stylink. Eind november zijn de ontwerpen die tot dan toe zijn ingezonden al te bewonderen op de beurs Meesterlijk!

Zo doe je mee

 • Maak een illustratie, ontwerp of foto: formaat 91 x 47 mm, 300 dpi, in jpg of pdf
 • Zet in de bestandsnaam ook je eigen naam, dus jouw_naam_sardines_ontwerp.jpg
 • Niet verplicht, wel fijn: een paar regeltjes tekst over wie je bent, je webadres en socialmediakanalen
 • Stuur je ontwerp vóór 1 december 2016 naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

De Queens of Sardines zijn bezig met een crowdfundactie om hun plannen te realiseren. Doe je mee? 

wedstrijd QoS sardines - #sardines #packaging #ontwerpwedstrijd #tinned #fish #branding #design

Kleine lettertjes!
Geen wedstrijd kan zonder kleine lettertjes, dus ook wij ontkomen er niet aan. Here we go:

 • De deelnemer/ontwerper behoudt te allen tijde het auteursrecht/intellectueel eigendom over het ingezonden werk. 
 • De deelnemer/ontwerper staat ervoor in dat zijn of haar ontwerp een eigen creatie is, die geen inbreuk maakt op enig recht van derden. De deelnemer vrijwaart Queens of Sardines van aanspraken van derden dat het ontwerp inbreuk maakt op diens rechten en vergoedt schade en kosten in verband met dergelijke aanspraken.
 • Het beeldmateriaal dat in het kader van de ontwerpwedstrijd wordt ingediend mag door Queens of Sardines worden gebruikt voor communicatie- en promotiedoeleinden, altijd met vermelding van de naam van de ontwerper, fotograaf of illustrator.
 • Queens of Sardines / Fish Tales hebben de intentie, maar niet de verplichting, om het winnende ontwerp te realiseren en (tijdelijk) als verpakking te voeren. 

De Queens of Sardines zijn bezig met een crowdfundactie om hun plannen te realiseren. Doe je mee?