vt wonen&design beurs 2016: van woon- naar retailinspiratie

RetailTheater  woensdag 19 oktober 2016

De consument kun je op de meest uiteenlopende manieren verrassen, denk aan retailevents, blurring en technologie. Maar soms moet je gewoon even terug naar de tekentafel en durven spelen met het winkelinterieur. Met 250 ondernemers sterk en drie verschillende stijlhallen, was de vt wonen&design beurs the place to be. Onze junior retailstylist Joëlla de Vries was aanwezig en vat in deze InspiratieFlash een aantal belangrijke trends voor je samen.

retailtheater-vtwonen-design-beurs-Intro-met-wit

Een wandeling door de natuur
Dat groen een van de belangrijkste trends van dit moment is, is geen verrassing meer. Mooiwatplantendoen weet als geen ander hoe belangrijk levend groen wordt in zowel de woon- als retailwereld. Samen met The Wunderkamer lieten ze bezoekers door een mini-jungle dwalen, die zo even konden ontsnappen aan alle hectiek van de designbeurs. De mini-jungle laat de behoefte aan groen en stilte goed zien. Past groen bij jouw retailconcept? Doe er dan je voordeel mee in jouw winkelinrichting en merchandise!

retailtheater-vtwonen-design-beurs-groen1

Colour Future 2017
De designbeurs is naast een grote bron van inspiratie ook de plek waar de nieuwe trendkleur voor het volgende seizoen bekend gemaakt wordt. Denim Drift is een koele en tijdloze tint, die een verfrissende draai aan het woon- of winkelinterieur geeft. Het is een kleur die we associëren met de lucht, water en natuurlijk de denim jeans. En over het laatste gesproken: in The Blauw Kitchen van Scotch & Soda speelt kleur blauw een hoofdrol in het winkelinterieur.

Tip: experimenteer met wanden die je telkens van een andere kleur kunt voorzien om je winkelpresentaties up-to-date te houden.

retailtheater-vtwonen-design-beurs-Denim-Drift

Eigenzinnig & chique in Hotel Boutique
Grootstedelijke allure in je eigen woonkamer? Het kan met Karwei! 'It's all about luxe' was het hoofdthema van de uitbundige stand in de vorm van een boutique hotel. Een samenhang van klassieke elementen en exotische souvenirs gaven de bezoekers het gevoel van weelderigheid. In de retail zagen we de combinatie van donkere kleuren en metallics als goud en koper al terug bij Tom Dixon's Multiplex.

retailtheater-vtwonen-design-beurs-Karwei

Naar huis met een koffer vol inspiratie
De vtwonen & Designbeurs is voor retailers en stylisten een goede plek om inspiratie op te doen op gebied van interieur en design. Consumententrends in de woonbranche zijn goed door te vertalen naar de winkelvloer. Natuurlijk hou je als retailer altijd rekening met welke trends relevant zijn voor jouw winkelconcept en de stijlgroep die je wilt aanspreken voordat je het doorvertaalt naar het winkelinterieur.


Retailstylist Joëlla de Vries
Joëlla de Vries is interieuradviseur en stylist. Ze is cum laude afgestudeerd aan Academie Artemis (Interieurstyling) en geeft les op het Hout- en Meubileringscollege te Amsterdam. Naast het lesgeven heeft Joëlla stylingconcepten ontwikkeld voor onder andere BAUT Amsterdam, Loods5, Noppes Kringloopbedrijven en Studio Depatti.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren