Crowdfunding voor Queens of Sardines

Queens of Sardines  vrijdag 11 november 2016

Een jaar geleden zijn we gestart, nu gaan we dóór. Met jouw input liefst, én met jouw hulp: tot eind november loopt onze crowdfundingsactie. Doe je mee?

Als Queens of Sardines hebben we een simpel doel: zo veel mogelijk creatieven aan het denken (en aan het werk) te zetten over de oneindige mogelijkheden van één simpel 'ding': de sardine. In dit filmpje leggen we het uit:

Pop up programma en online platform
De crowdfundingsactie zijn we begonnen om een online platform te kunnen maken, waarop we de producten en ontwerpen van alle creatieven verzamelen, om ze vervolgens gecureerd aan de wereld te tonen én te verkopen. Daarnaast willen we pop-up programma ontwikkelen met exposities, proeverijen en workshops. Zo kunnen we de veelzijdigheid van het sardientje laten zien én ontwerpers, illustratoren, stylisten, productontwikkelaars, chefs en sommeliers in de spotlights zetten.

Queens of Sardines on Instagram #sardines #fishart #fish #fun #fishandfun

Queens of Sardines op Instagram - voor je dagelijkse portie inspiratie

Waarom? Daarom!
Al jaren zijn we gefascineerd door sardines. Het ingeblikte visje wordt over de hele wereld gegeten, is spotgoedkoop, oneindig lang houdbaar, fantastisch verpakt, super gezond en gewoon hartstikke lekker. De sardine leent zich bovendien voor duizenden verschillende toepassingen in producten, ontwerpen, dessins en concepten: smaak, vorm, verpakking, bereiding, presentatie, branding, perceptie, religie, cultuur en geschiedenis, conserveringstechnieken...

Alle voorbeelden en ideeën die we in de loop van de tijd hebben verzameld delen we graag met jullie! Ook willen we iedereen uitdagen om zelf aan de gang te gaan met de sardine: ontwerpers, kunstenaars, stylisten, schrijvers, fotografen, restaurants, winkels, merken en musea - wat kun jij met een sardientje? 


Industrieel ontwerp door Carl Aubock #fish #design #crafts #queensofsardines
industrieel ontwerp door Carl Auböck, Wenen, rond 1950

Queens of Sardines is een project van Natasha Tastachova (grafisch vormgever, art director en maker van het boek ONGEWILD over groen in food, design en kunst) en Anna Borsboom (copywriter, trendwatcher en oprichter van Stylink en Stylink.Studio). Het filmpje is gemaakt door onze stagiair Cheyenne van der Kleij.

Creatief met sardines - queens of sardines op Instagram #sardines #concept #design