Creative Chef’s bijzondere eetconcepten

More than Mayo  maandag 22 februari 2016

Hoe zorg je ervoor dat je gerechten en diners een ware belevenis worden? In samenwerking met koks, designers, animators, fotografen en architecten creëerde chef-kok Jasper Udink ten Cate het kookboek 'Creative Chef', met recepten voor de ultieme eetbeleving. Tijdens 'The Taste of Holland' werd het boek gelanceerd en kon je Jaspers eetbare schilderijen bewonderen, én opeten!

Chef-kok Jasper Udink ten Cate lanceert kookboek 'Creative Chef' #food #creativecooking #foodexperience #eatableart #foodart #kookboekcamouflage salade, borrelcactus en MacGyver Food solutions via www.creativechef.nl

Van simpel diner naar eetervaring
Jasper Udink ten Cate, chef-kok en initiatiefnemer van 'Creative Chef', bedenkt en realiseert eetconcepten. Zijn grootste passies zijn koken, design, kunst en mensen. Hij wil iemand graag echt raken met een concept, een glimlach of kippenvel bezorgen. "Je verdiepen in iemand anders, dat is eigenlijk de kern van waar ik voor sta en wat mij als Creative Chef drijft. Door me te verdiepen in de mensen en situaties waar ik voor kook, bereik ik een maximaal effect." Een mooi voorbeeld hiervan is zijn 'Deep Dinner', een zeer persoonlijk diner, met gerechten gebaseerd op gebeurtenissen, herinneringen en ervaringen uit iemands leven.

Chef-kok Jasper Udink ten Cate lanceert kookboek 'Creative Chef' #food #creativecooking #foodexperience #eatableart #foodart #kookboekeetbaar schilderij via www.creativechef.nl

Kunst met de 'k' van kaas
Een andere belangrijke inspiratiebron van Jasper is kunst: "De kunstschilder heeft het doek, de acteur het theater, de muzikant, het podium... en de chef-kok heeft het bord!" Eetbare schilderijen vindt hij een van de leukste dingen om te maken. Hij schildert met komkommer- en spinazieverf, maakt composities van groenten en fruit en bouwt complete stillevens uit de Gouden Eeuw na. Zijn eetbare kunstwerken lijken, ook als je er vlak voor staat, net echte schilderijen. Met het verschil dat je van de kaas, écht kaasblokjes kunt snijden.

Eetbaar stilleven tijdens The Taste of Holland #food #creativecooking #foodexperience #eatableart #foodart #kookboekeetbaar stilleven tijdens The Taste of Holland via www.creativechef.nl

Een nieuwe kijk op eten en de beleving daarvan
Jasper heeft al zijn kennis en ervaring gebundeld in het boek 'Creative Chef'. Zoals hij zelf zegt: "Een boek dat is geschreven met het geloof dat eten met vrienden leuker kan zijn als je op kleine details let en je verdiept in je gasten. Dan kook je niet voor jezelf of om te demonstreren wat je dan, maar naar het karakter van je gasten". Het boek biedt een nieuwe kijk op eten en de beleving daarvan. En inspireert je om zelf, met behulp van presentatie, verhalen, geur, muziek, associaties, persoonlijkheid, ingrediënten, interactie, omgeving en tijd een diner om te toveren tot een bijzondere eetbelevenis.

Bijzondere eetconcepten in nieuw kookboek 'Creative Chef' #food #creativecooking #foodexperience #eatableart #foodart #kookboekvissoep aan de Cote d'Azur via www.creativechef.nl

stilleven borrelplank tijdens The Taste of Holland #food #creativecooking #foodexperience #eatableart #foodart #kookboekstilleven borrelplank tijdens The Taste of Holland, bron: tasteofamsterdam.com

Lancering kookboek 'Creative Chef' #food #creativecooking #foodexperience #eatableart #foodart #kookboekcover kookboek 'Creative Chef', bron: www.morethanmayo.com

Creative Chef - Maak van je diner een spectaculaire beleving! | Jasper Udink ten Cate | BIS Publishers | 2016 | ISBN 978 90 6369 429 6 | € 24,95

 


Over More than Mayo
Ria Geraets-Heijen is conceptdesigner en eigenaar van More than Mayo foodconcepts. Ze gebruikt food als ontwerpmateriaal en communicatiemiddel. Met creatieve en inspirerende foodconcepten helpt ze je je ideeën te verspreiden, je verhaal te vertellen of je boodschap te communiceren. Voeding voor je lichaam én geest!

www.morethanmayo.com
twitter
| instagram | pinterest