NIA ACADEMIE in designstad Rotterdam

NIA Academie  woensdag 13 januari 2016

Rotterdam, december 2019 – Opvallend design, spraakmakende architectuur, stedelijke vernieuwing: onze nationale havenstad staat wereldwijd bekend als hotspot voor vormgeving. Een professionele, compacte opleiding voor interieurontwerpers ontbrak echter nog in de regio. Opleidingsinstituut NIA ACADEMIE speelde hierop in en startte in 2016 met het aanbieden van de vakopleiding Interieur Ontwerpen in Rotterdam. Inmiddels is het aantal studenten in Rotterdam gegroeid en bieden we er sinds 2018 ook de vakopleiding Interieurstyling aan, zowel overdag als 's avonds.

NIA ACADEMIE in designstad Rotterdam

Nummer 5 in de Top 10. Dat is de positie van Rotterdam in de maatgevende reisgids Lonely Planet’s Best Travel. Projecten als de Kop van Zuid, de Erasmusbrug, de Markthal en fraaie verbouwingen van oude panden hebben de stad opgestuwd. Aankomend vormgevers treden toe tot die designwereld met NIA’s vakopleiding Interieur Ontwerpen. In 12 lesdagen leggen zij een stevig fundament voor hun nieuwe beroep als interieurvormgever.

In deze vakopleiding wordt lesstof als perspectief tekenen, materiaalgebruik, concept en interieurontwerp behandeld. Het aantal deelnemers per groep wordt beperkt gehouden waardoor er naast kennisoverdracht veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Buiten de klassikale lessen werkt de student zelfstandig aan huiswerkopdrachten.

In de vakopleiding Interieurstyling behandelen we de modules MoodboardingStijlperiodes & ArchitectuurTrendwatching en Professioneel Kleurplan.


Geïnteresseerden in de opleiding zijn van harte welkom bij onze proefles Interieur Ontwerpen en Interieurstyling. Datum: donderdag 13 februari 2020. Tijd: 13.00 tot 17.00 uur. Locatie: Seven Fields | Wijnhaven 36 | Rotterdam. 

Advies 
Volg beide proeflessen, zodat je weet wat het verschil is tussen Interieur Ontwerpen en Interieurstyling. Zo kun je beter beslissen welke opleiding het beste bij je past. 
Inschrijven voor de proefles kan met de groene buttons onderaan op de proeflespagina.

NIA ACADEMIE in designstad Rotterdam
bron:o.a. Flexa

NIA ACADEMIE heeft de afgelopen jaren een unieke positie verworven met haar modulair onderwijs voor interieurprofessionals. Het instituut leidt op met praktijkgerichte opleidingen Interieur Ontwerpen en Interieurstyling en met cursussen zoals SketchUp en kleur- en lichtplan en dessinontwerp. Inmiddels zijn er bij NIA honderden interieurvormgevers geschoold. Alle docenten zijn vakmensen uit de branche. Daarnaast werkt NIA ACADEMIE samen met marktpartijen als BNS Crisp, Stylink en bedrijven uit de interieurindustrie.

Meer lezen? Dat kan op de website van NIA ACADEMIE!

Meer informatie en inschrijven vakopleiding Interieurstyling (Fase 1)

Meer informatie en inschrijven vakopleiding Interieur Ontwerpen (Fase 2)