Lichting 2015: Manon van Wezenbeek

redactie  woensdag 09 september 2015

'Another view of high sensitivity'

Manon van Wezenbeek volgde de opleiding Lifestyle & Design aan de Willem de Kooning Academie en studeerde af in de richting Commercial Practice. Binnen haar afstudeerproject 'Another view of high sensitivity' richtte zij zich op volwassenen met ADHD en onderzocht ze waarom wij als mensen behoefte hebben aan structuur, orde en controle, en hoe mensen met ADHD dit op hun manier ervaren.

Manon van Weezenbeek #lichting2015 #dutchdesign #youngtalent #photography #photostyling

Manon van Weezenbeek #lichting2015 #dutchdesign #youngtalent #photography #photostyling

Manon van Weezenbeek #lichting2015 #dutchdesign #youngtalent #photography #photostyling

Manon van Weezenbeek #lichting2015 #dutchdesign #youngtalent #photography #photostyling

Manon van Weezenbeek #lichting2015 #dutchdesign #youngtalent #photography #photostyling

Over haar werk:
In mijn jaren op de academie heb ik verschillende fascinaties ontwikkeld. In mijn werk als fotograaf en stylist ben ik altijd op zoek naar een nieuwe compositie. Hierin speelt de beeldtaal een grote rol voor me en probeer ik in mijn werk vaak een koppeling naar de maatschappij te leggen. Mijn werk heeft een herkenning van vlakverdelingen, composities en lijnen en is een uiting van mijn hoofd; hieruit valt te concluderen dat mijn ideeën ontstaan vanuit de chaos in mijn gedachten. Alledaagse prikkelingen die zorgen voor onrust kan ik omzetten door fotografie en styling in te zetten.

Binnen mijn afstudeerproject heb ik me gericht op mensen die moeilijk om kunnen gaan met al deze dagelijkse prikkelingen en moeite hebben structuur aan te brengen in hun dagelijks leven. Dit zijn mensen met de gedragsstoornis ADHD. ADHD wordt vooral gediagnostiseerd bij kinderen en om die reden wordt het vaak gezien als kinderziekte. Aangezien ADHD sinds kort ook gediagnostiseerd wordt bij volwassenen, vond ik het belangrijk om me daar op te richten. 'Another view of high sensitivity' visualiseert de positieve kant van het denk- en kijkproces van de hooggevoeligheid van iemand met ADHD. De fotoserie zoomt in op de wereld van iemand met en zonder ADHD en laat je anders kijken naar de omgeving waarin zij leven.

Manon van Wezenbeek
Lifestyle & Design - Willem de Kooning Academie

www.mvwezenbeek.com
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Bekijk meer jong talent uit de lichting 2015!