Lichting 2015: Joshua Cok

redactie  woensdag 09 september 2015

Raymedy

Joshua Cok is dit jaar afgestudeerd aan SiNTLUCAS Boxtel in de richting Projectleider Interieur & Exterieur. Voor zijn afstudeerproject ontwierp hij een nieuw interieur voor psychologie-praktijk Raymedy, gevestigd op Strijp-S in Eindhoven.

Joshua Cok #lichting2015 #dutchdesign #youngtalent #interior #interiordesign

joshua-cok1

Joshua Cok #lichting2015 #dutchdesign #youngtalent #interior #interiordesign

Joshua Cok #lichting2015 #dutchdesign #youngtalent #interior #interiordesign

Credits: pand, ontwerp en logo bij de beelden: Joshua Cok. Visualisaties gemaakt met AutoDesk 3ds Max en Vray for 3ds Max. Huidige bedrijfsnaam: Raymedy (dit was vóór april 2015 nog i-Health. Locatie: Torenallee 53, Strijp-S, Eindhoven.

Over Joshua's werk:
Psychologie-praktijk Raymedy had een industriële stijl, die op Strijp-S sowieso erg heerst. Naar aanleiding daarvan ben ik ingezet om hier verandering in te brengen. De industriële stijl moest wel deels behouden blijven, dus ik heb ervoor gezorgd dat er een klinische uitstraling komt, maar ook warmte en veel licht, zodat de ruimtes fris en prettig aanvoelen. Ook het plafond, wat origineel al 3,5m hoog was, heb ik behouden om een ruimere uitstraling te creëren.

Ik heb ervoor gezorgd dat er akoestische cirkels van Ecophon op een speelse manier aan het plafond zijn gehangen. Hier is tevens LED-verlichting op aangebracht, zodat er met één druk op de knop een bepaalde sfeer kan ontstaan door de kleur te veranderen. De grote armaturen die tussen de cirkels hangen waren al aanwezig en konden gewoon blijven als hoofdverlichting.

Ik heb ook veel gebruik gemaakt van privacy-folie op de ruiten, zodat er ook in de behandelruimtes geen gordijnen hoeven komen en er toch maximaal licht naar binnen komt (zelfs achterin het pand, waar geen ramen naar buiten zijn).

Joshua Cok
Projectleider Interieur & Exterieur (PIE) - SiNTLUCAS Boxtel
jc-visualizations.webs.com
LinkedIn profiel
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Bekijk meer jong talent uit de lichting 2015!