Vakopleiding Dessinontwerpen voor interieurstoffen en behang

NIA Academie  dinsdag 24 november 2015

Prints zijn niet meer weg te denken uit het interieur en zijn een belangrijk onderdeel bij de inrichting met textiel en behang. Dessins zijn 'terug van weggeweest' en geven jouw stylingplan een extra (kleurrijk) accent.

Direct naar de cursusomschrijving op de NIA-site

Vakopleiding Dessinontwerpen voor interieurstoffen en behang
bron: o.a. HAY

Kleine oplage mogelijk
Met de komst van digitale druktechnieken is het mogelijk geworden om eigen ontwerpen te laten drukken. Tegelijk met deze ontwikkeling zijn er drukkerijen gekomen die zich gespecialiseerd hebben in het digitaal drukken van kleine metrages voor particulieren en kleine bedrijven. Dit betekent dat je je als interieurontwerper of stylist nog meer kunt toespitsen op de wensen van de klant, hetgeen een meerwaarde geeft aan je product en service. Daarnaast kun je je nóg meer onderscheiden van collega-stylisten.

Starten als dessinontwerper

Voor degene die wil werken als dessinontwerper is deze cursus een mooie start. In de cursus is er aandacht voor handmatig ontwerpen en digitaal ontwerpen met het programma Photoshop Elements 13 of hoger.

Voor wie?
Voor meubelstoffeerders, interieurontwerpers en -stylisten die hun kennis willen verbreden en zich toe willen leggen op het zelf ontwerpen van prints voor het interieur. Deze prints kun je toepassen op meubelstoffen, behang, kussens, tafellinnen, room dividers, gordijnen en interieuraccessoires.

Vakopleiding Dessinontwerpen voor interieurstoffen en behang
bron: www.bouroullec.com

Wat leer je?
Dag 1 | Tekenoefening met lijnen, vlekken en structuren op papier en met verschillende materialen.

Dag 2 | Introductie dessinontwerpen met voorbeelden aan de hand van filmpjes en stoffen. Wat is een rapport? Oefeningen voor het opzetten van een dessin op rapport. Een dessin uitvoeren aan de hand van een thema.

Dag 3 | Photoshop Elements en de toepassingen van dit programma voor het dessinontwerpen. Aandacht voor die gereedschappen die specifiek geschikt zijn voor het dessinontwerpen. Oefeningen met Photoshop Elements.

Dag 4 | Eigen ontwerpen bewerken op de computer met Photoshop Elements.

Dag 5 | Motieven selecteren uit foto’s, aquarellen, tekeningen, maken van selecties en omzetten naar bruikbare afbeeldingen.

Dag 6 | Tekenen en schilderen in Photoshop Elements, gebruiken van het penseel, beheren van de instellingen, maken van je eigen penselen en stencilmotieven, toepassen van kleurbeheer.

Dag 7 | Slim werken met lagen, gebruiken van handige objecten in lagen, gebruik maken van de aanpassingslagen, maken van een ontwerp van strepen, blokken, geometrische vormen.

Dag 8 | Presentaties voor commercieel gebruik, presenteren van je dessinontwerpen, maken van moodboards en kleurkaarten, bewaren en opslaan van kleurkaarten, maken van interieurproducten met jouw dessins, opslaan en bewaren op het web.

Vakopleiding Dessinontwerpen voor interieurstoffen en behang
bron: www.designedforliving.com

B.Y.O.L.
Voor deze cursus gebruik je je eigen laptop met daarop het programma Photoshop Elements  12 of 13. (Te koop bij Bol.com voor € 79,99) Heb je een oudere versie? Update deze dan tijdig. Denk aan verse batterijen voor je muis en een muismatje. Niet op de ochtend van de cursus het programma downloaden, maar zorg dat je ruim een week van te voren je spullen in orde hebt. Anders gaat er te veel tijd verloren met het installeren in de les. We adviseren om de installatie-CD te kopen van het programma, maar als je geen drive hebt kan een download van internet ook .

Docent met veel ervaring
Jouw docent voor deze cursus is Marianne Hoogstraten, zij heeft gestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten AHK en de Gerrit Rietveld Academie en geeft les op verschillende opleidingen waaronder NIA ACADEMIE. Marianne heeft haar eigen dessin ontwerpbureau ‘Dutch Dessin’.

PC- en Mac-vaardig
Voor de cursus Photoshop Elements moeten PC gebruikers bekend zijn met de Windows omgeving en Mac gebruikers met OS. Archiveren, slepen, rolmenu’s, mappen aanmaken en stickies zijn voor jou geen probleem.

Vakopleiding Dessinontwerpen voor interieurstoffen en behang
bron: docent Marianne Hoogstraten

Certificaat
Na het afronden van deze training ontvang je het certificaat ‘Dessinontwerpen' van de NIA ACADEMIE.

Duur: 8 dagen
Lestijden: 10.00 tot 16.00 uur met een lunch tussen 12.30 en 13.30 uur.
Startdatum:
Kijk voor actuele cursusdata op de NIA-site
Prijs: € 895,- BTW-vrij Incl. Hand-out
Locatie: De Woonindustrie Utrecht/Nieuwegein
Twijfel je nog? Kom kennis maken tijdens onze proefles Dessinontwerpen.

Vakopleiding Dessinontwerpen voor interieurstoffen en behang
bron: www.rachelparkerdesigns.co.uk

Vragen
Heb je nog vragen of wil je bijvoorbeeld je persoonlijk leerdoel voorleggen? Neem dan contact op! Dat kan via een mail of met een telefoontje aan de studieadviseur van de NIA ACADEMIE.

Meer lezen en inschrijven


06 - 39 76 99 33
www.niainfo.nl

Nederlandse ontwerpers en merken die je in de gaten moet houden.
www.designedforliving.com
www.mariskameijers.com