Retailtips #5: retail in het onderwijs

CF retailadvies  dinsdag 30 juni 2015

"In het onderwijs pas ik de principes nu ook toe"

Alexandra Kox-Rinner is docent Small Business & Retail Management aan Fontys Hogeschool in Eindhoven. Ze is iedere dag bezig met hoe het onderwijs nog beter kan aansluiten op de dagelijkse realiteit van retail en zorgt dat ze doorlopend op de hoogte is van wat er speelt.

In oktober 2015 start een nieuwe editie van de Mastercourse Retail 'de winkel als theater'. Wat hebben deelnemers aan vorige edities er geleerd en hoe passen zij hun kennis toe? Alexandra volgde de Mastercourse en deelt haar ervaringen.

Mastercourse Retail start weer in oktober 2015 #retail #visualmerchandise #retailconceptbeeld via retailstorewindows.com

"Ik vond de Mastercourse fantastisch. De inhoud van het boek kwam werkelijk tot leven in de leerbijeenkomsten. Vaak staan de geïnterviewde mensen uit het boek Prikkel de Koopknop live voor de groep. Daardoor krijgen de teksten die je hebt gelezen een diepgaandere betekenis. Bovendien kun je meteen al je vragen aan de experts stellen én heb je veel contact met de andere cursusgenoten."

Retailtips deel 5: retail in het onderwijs #retailbeeld via designboom.com

"Als Docent Retail Marketing en Management ben bij Fontys, was voor mij het meest inspirerend om steeds met nieuwe gastsprekers te mogen 'sparren'. Ook de keuze van de verschillende leerlocaties gaf veel inspiratie, je komt zo op allerlei geweldige plekken die vaak zelf de boodschap al vertellen. Je gaat tijdens de mastercourse aan de slag met een praktijkcase. Dat daadwerkelijk toepassen van alles wat je leert, zorgt echt voor een maximaal leereffect. Deze ingrediënten pas ik nu zelf steeds meer toe in het onderwijs bij Fontys."

Mastercourse Retail: in 10 lessen naar een onderscheidend winkelconcept #retail #visualmerchandise #retailconceptbeeld via blog.mannequinmadness.com

Mastercourse 'de winkel als theater; tips en ervaringen van retailprofessionals #retail #retailconcept #visualmerchandisebeeld via siliconangle.com

Mastercourse De Winkel als THEATER - meer weten? KLIK!

Deze bedrijven gingen je o.a. voor:

 Praxis DIY, AS Watson (o.a. Kruidvat en Trekpleister), Fontys Hogescholen (Small Business & Retail Management), Stijl Retail Design, Dr. Hauschka Cosmetica, Livera, Etalageburo CreaVision, Leger des Heils ReShare, Sint Lucas, Zo Hip, Brandstore, Blokzijl, Dutch Independent Retail, Horizon College, 5th Fashion, Ippy Juwelier, Store3D, SPS verf, Berden Mode en Interieur, Just Brands, MBW architecten, Wijzingroen.


Meer tips en ervaringen van experts: