kleine fabriek #21: Hello future!

redactie  woensdag 03 juni 2015

Kleine fabriek bestaat dit jaar 10 jaar en dat wordt 5 en 6 juli gevierd met een mix van de mooiste kindermerken, onmisbare vinger-aan-de-pols-lezingen, fotoshoots, festiviteiten en heel veel inspiratie voor de toekomst. Een kleine warm-up van wat komen gaat!

21e editie van kleine fabriek, 5 en 6 juli 2015 #kindermode #kleinefabriek #trends

Platform voor professionals
Kleine fabriek is uitgegroeid tot een onmisbaar platform voor iedereen in de kindermode- en lifestyle branche. Naast een vakbeurs van grote én kleine kindermerken met zorgvuldig ontwikkelde collecties is kleine fabriek ook een ontmoetingsplek voor alle professionals in het vak, van retailers tot ontwerpers en van creative directors tot bloggers, om kennis te delen en elkaar te inspireren.

kleine fabriek, 5 en 6 juli 2015, save the date! #kindermode #kleinefabriek #kleur

Trendlezingen

Vaste prik op de agenda van bezoekers en deelnemers van kleine fabriek zijn de trendlezingen. Aanrader is die van Kiki Poulisse op 5 juli om 12 uur. Kiki geeft een update geeft over de laatste trends in fashion, accessoires en gifts. Vormen, details, materialen, prints en kleuren komen aan bod in conceptuele thema's.

Trendlezing: What's up in products - Kiki Poulisse
In 4 conceptuele thema's komen de volgende trends aan bod: Composed Grids, Engraved Botanicals, Birds of Paradise, Colourfun Mix, Native Graphics, Underwater Reflections, Distressed Beauty. Alvast een voorproefje zien?

  • Zondag 5 juli, 12:00 - 12:30 uur

Concept Designer Kiki Poulisse van studio Bij Kiki heeft een veelzijdige klantenkring en ontwikkelt daarnaast haar eigen kinderproductenlijn. Kiki werkt met trend analyst Christine Boland en als consultant en product ontwerper voor grote warenhuizen als Hema en de Bijenkorf als ook voor kleinere retailers als Kitsch Kitchen en Zilch. 

Jan Agelink laat zijn 3D trendinstallaties zien waarin hij de belangrijkste consumenten- en modetrends destilleert, de Engelse colour & trends consultant Fiona Coleman geeft haar 'global trends in kids fashion' lezing en Kiki Kouthoofd, creative consultant en fotograaf van WAIKIKI lab en (jongens)blog The Cool Heads, geeft een update over de laatste trends in fashion, accessoires, hardwear en gifts.

kindermerk Sproet & Sprout in kleine fabriek #kleinefabriek #kindermodekindermerk Sproet & Sprout op de vorige editie van kleine fabriek, beeld via sproet-sprout.nl

Fotoshoots en mini-festival
Deze editie organiseert kleine fabriek een live fotoshoot met prachtig gestylde kids in de nieuwe collecties van deelnemers. In samenwerking met Indie Brands presenteert kleine fabriek Indie Kids, een mini festival op het buitenterrein voor de ingang met de leukste 'indie' merkjes om te shoppen, kinderyoga, een theehuis met de designer cupcakes van Studio Happy Story en nog meer lekkers van Pief Paf Poffertjes en Broodje Met. Het team van Prêt à Pregnant is aanwezig met een pop-up studio waar live over de 'kersen van de kleine fabriek-taart' wordt geblogd en ook de HTNK Story Store is van de partij voor wie niet met lege handen thuis wil komen.

kleine fabriek, 5 en 6 juli in Amsterdam #kindermode #kleinefabriek

Tipjes van de sluier
Sowieso aanwezig op de 21e editie zijn: Karl Lagerfeld met een geheel nieuwe kidscollectie, Gsus, I Dig Denim, Room Seven, Tumble 'n Dry, Levi's, Salty Dog, Nono, Circle of Trust, Marc O'Polo, Miss Sixty, Moodstreet, Flo, Energie, Oilily, Murphy & Nye, Petrol, Belly Button, Beebielove, PaperMoon, Indian Bluejeans, Geisha, Protest, Le Big... het eco-verantwoorde Wakamono, het exclusieve Kate Mack van Biscotti, het vintage-geïnspireerde Oepsie, de fotoprint dierenpracht van Wild, babykleding van Tuuf's World, het New Yorkse sokken- en ondergoedlabel Etiquette Clothiers, schoenenmerken New Balance, Primabase Kids, Julz Sneakers, Superga, Bergstein, Shoesme, Ipanema en Atlanta mocassin, en de mooiste 'Object'-merken zoals het Zweedse Garbo&friends, Jellycat, Koeka en Janod. Komt dat zien!

Zomereditie kleine fabriek, 5 en 6 juli 2015 #kindermode #kleinefabriek

Kleine fabriek
5 en 6 juli 2015
RAI Amsterdam
www.kleinefabriek.nl

Beelden (tenzij anders vermeld) via kleinefabriek.nl