Crowdfunding voor Good Fashion Mastery

Hasmik Matevosyan  woensdag 27 mei 2015

Hasmik Matevosyan ontwikkelde een methode om kleding te ontwerpen die milieuvriendelijk en ethisch geproduceerd kan worden, die winstgevend is voor het merk en tegelijkertijd betaalbaar en aantrekkelijk is voor de consument. Om die methode toegankelijk te maken voor iedereen is nu een crowdfundingcampagne gestart voor een videocursus.

Videocursus
Good Fashion Mastery is een videocursus bestaande uit 10 video’s die in totaal 2,5 uur aan informatie bieden aan modemerken om mode te creëren die milieuvriendelijk, winstgevend en aantrekkelijk is.

De cursus gaat slechts 10 euro kosten,  zodat modemerken en designers in de hele wereld ervan kunnen profiteren én de mogelijkheid krijgen de methode verder te ontwikkelen en aan te vullen op basis van praktijkervaringen.

Voor de financiering van de videocursus is nu een crowdfundingcampagne gestart. Naar de verwachting wordt de video-cursus in September geleverd. 

Meer informatie over de campagne vind je op crowdfundingplatform Indiegogo. Je kunt daar ook direct je steentje bijdragen. 

Onderzoek
Hasmik Matevosyan werkte vijf jaar aan haar methode en ontving daarvoor vorig jaar de titel van "Radicale Vernieuwer van de toekomst". In oktober 2014 publiceerde ze haar boek Paradigm Shift in Fashion en werd ze uitgenodigd om haar visie te delen via van TedxMaastricht. Om de mode-industrie te kunnen verbeteren moet er immers samengewerkt worden op internationaal niveau en dit is een goede stap in de juiste richting. 

"There is a way to shift fashion from a harming to a contributing industry, I promise."

meer lezen