Vakmiddag Rijksmuseum

NIA Academie  woensdag 04 februari 2015

Ken je (design)klassiekers! Om bepaalde stijlen in het juiste perspectief te zetten, maak je in onze Vakopleiding Interieurstyling kennis met verschillende bouwstijlen en kunststromingen. We behandelen de Klassieken tot aan hedendaagse kunst. Parate kennis die je ‘moet’ hebben, als je de bouwstijl van het huis moet dateren dat opnieuw moet worden ingericht. Natuurlijk! Naast Stijlenleer veel meer lesstof in deze Vakopleiding. Lees hier de uitgebreide cursusomschrijving.

Vakmiddag Rijksmuseum
Verzamelen in de hal

Educatieve vakmiddag in het Rijksmuseum
Als introductie voor deze cursus organiseren we een rondleiding door het Rijksmuseum door onze docent Stijlenleer Gerben Ligtelijn. Dit museumbezoek mag niet ontbreken op je lijst van kunst- en cultuurkennis. Het accent binnen deze rondleiding licht op bouwstijlen en de architectuur van het Rijks. Ook bezoeken we stijlkamers. We zien Barok, Rococo, Jugendstil, Art Deco, Neo-renaissance, Neo-gotiek en 19e eeuwse architectuur en nog veel meer.

Vakmiddag Rijksmuseum
Docent Gerben Ligtelijn

Docent met veel ervaring
Gerben Ligtelijn studeerde Tekenen, Handvaardigheid en Kunstgeschiedenis aan de vrije leergangen van de Vrije Universiteit, Amsterdam en aan de Academie voor Beeldende Kunst, Utrecht. Sinds 1985 is hij werkzaam in zijn eigen atelier. Gerben is een gedreven kunstenaar en heeft 25 jaar les gegeven aan volwassenen, in diverse creatieve vakken waaronder kunstgeschiedenis en kleurenleer.

Vakmiddag Rijksmuseum

Doelgroep
Mensen met een passie voor vormgeving die interieurstylist of -ontwerper willen worden.

  • Cursisten die de Vakopleiding Interieurstyling willen volgen bij NIA ACADEMIE of hebben gevolgd. Of aspirant-studenten die nog twijfelen om deze opleiding te gaan doen.
  • Vakgenoten uit de interieurbranche, stylisten en ontwerpers die willen kennismaken met een educatieve vakmiddag van NIA ACADEMIE.
  • Oud-NIA-cursisten.

Vakmiddag Rijksmuseum
Kleurenschema van het Nieuwe Rijks Museum

Locatie: 13.45 uur Rijks Museum, in de hal voor de museumwinkel,
Stadhouderskade 42,  1071 ZD Amsterdam
Lesdatum:
Kijk voor actuele cursudata op de site van NIA
Lestijden:
14.00 tot 16.15 uur
Entree: Museum is voor eigen kosten. Entree met Museumjaarkaart is gratis. Koop die kaart!

Zin gekregen? Schrijf je nu in..


06 39 76 99 33
www.niainfo.nl