Trendsessie en workshop: kleuren van identiteit

Alexandra Calmero  donderdag 12 februari 2015

Ieder individu wil (visueel) uitdragen wie hij is; om zich te onderscheiden én tegelijkertijd om herkenbaar te zijn voor gelijkgestemden. Hoe geeft je binnen deze kaders invulling aan je identiteit? Hoe wordt identiteit gestyled? Welke waarden, vormen en sferen zijn zichtbaar?

MosaertMosaert / bron: Trendland

In tijden van maakbare identiteit rijst de vraag: wie ben ik? En waar hoor ik bij? Het wordt steeds complexer om onze plaats en functie in onze omgeving te bepalen. We zoeken aansluiting met gelijkgestemden, maar willen wel met onze eigen identiteit en uniciteit behouden.

a.p. works suiheiSuihei/ bron: A.P. Works

In deze trendsessie neemt Identiteitstylist Alexandra Calmero je mee in het landschap van identiteit: Hoe wordt identiteit vormgegeven? Welke trends spelen daarbij een rol? Wat zijn de ontwikkelingen in de toekomst? Ze beantwoordt deze vragen in een kleurrijke en inspirerende presentatie. Na de presentatie wordt er in groepjes gebrainstormd over de toekomst scenario's van identiteit die in de trendlezing zijn gepresenteerd. We gaan daarbij sparren over de mogelijke gevolgen voor de branche(s) en nieuwe ideeën en concepten. Aan het einde van de dag worden de resultaten aan de hele groep gepresenteerd. Je neemt daarbij waardevolle ideeën en nieuwe inspiratie als stylist en creatief mee.

Dit neem je mee uit de trendsessie:

 • Je kunt je eigen identiteit en handschrift vertalen naar een onderscheidende MERK IK propositie, presentatie en identiteitstyling
 • Je kijkt met een 'identiteitsbril' anders naar de behoeften in de markt en kunt meer vernieuwende ideeën en concepten vormen.
 • Je doet kennis op over hoe consumenten hun "eigen ik" willen onderscheiden, en kunt die kennis toepassen in de ontwikkeling en styling van nieuwe en bestaande producten, merken en media.
 • Je kunt meedenken en sparren over wat er speelt bij opdrachtgevers bij het bereiken en bedienen van hun klanten.
 • Er ontstaat synergie én verbinding met de andere deelnemers door samen te onderzoeken en ideeën te bedenken

aanmeldingen: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 • locatie: Amsterdam
 • kosten: €75,- p.p. ex 21% BTW (inclusief één welkomstdrankje). Etalagehouders van Stylink betalen: €65,- ex BTW
 • aankomende sessies:
  vrijdag 20 februari van 13:00-17:00 te Amsterdam
  vrijdag 20 maart 13:00-17:00 te Amsterdam
 • meer info op de website

matte home dinnerware collectionMàtte Home Dinnerware Collection / bron: Behance