Design X Ambacht komt met nieuwe lijn keramiek

De Perswinkel  zaterdag 24 januari 2015

Productdesigner Sander Luske ontwierp een nieuwe collectie kleurrijk keramiek voor Design X Ambacht. Hierbij keek Luske naar de talenten en vaardigheden van de mensen met een beperking in de keramiekateliers van zorgorganisatie Siza. Het resultaat: sprankelende en tijdloze bekers met een bijzonder verhaal.

Design X Ambacht komt met nieuwe lijn keramiek

Handgemaakt 
De keramiek-collectie van Design X Ambacht bestaat uit porseleinen bekers en vazen. Deze zijn door de mensen van Siza stuk voor stuk met tijd en aandacht vervaardigd. Het keramiek is met de hand gegoten, waardoor elk product uniek is. De bovenste helft van de bekers is vervolgens met kwast en glazuur op verschillende manieren gedecoreerd. Van kleurige strepen tot een zwart stippenpatroon, geen beker is hetzelfde. Sander Luske ontwierp bovendien ook vazen van aardewerk, bestaande uit tientallen kleibolletjes die bolletje voor bolletje zijn opgestapeld: Slowprinting. Design X Ambacht is er trots op dat ze als een van de weinige bedrijven op deze wijze porselein vervaardigt.

Design X Ambacht komt met nieuwe lijn keramiek

Eenvoud en duurzaamheid
Design X Ambacht is een jong Nederlands designlabel waarin verschillende topontwerpers samenwerken met mensen die een beperking hebben. Samen creëren zij functioneel design in al z’n prachtige eenvoud. Enkel hoogwaardige materialen komen eraan te pas en duurzaamheid staat hoog in het vaandel. En vooral de sociale duurzaamheid: door de capaciteiten en talenten van de mensen optimaal te benutten en ze in een ambachtelijke omgeving vaardigheden te leren, worden hun kansen op een volwaardige plek op de arbeidsmarkt vergroot. Alle producten worden in Nederland geproduceerd. Naast het keramiek heeft Design X Ambacht ook meubels en houten lampen ontworpen door Ruud-Jan Kokke. Hiermee zijn inmiddels diverse restaurants ingericht.

Alle producten op: www.designxambacht.nl. Bij interesse voor inkoop of het inrichtingen van bedrijfsruimten kan men contact opnemen met productmanager Marco de Leeuw via 06-10028913.

Design X Ambacht komt met nieuwe lijn keramiek
Design X Ambacht komt met nieuwe lijn keramiek