Object 2015 opent scheepsdeuren

No22  dinsdag 13 januari 2015

OBJECT Rotterdam is een beurs op het snijvlak van design, kunst, fashion en architectuur. Dit jaar zijn er ruim vijftig deelnemers met zo'n 100 objecten uit verschillende ontwerpdisciplines te zien. De beurs vindt plaats van 5 t/m 8 februari op een unieke locatie: de SS Rotterdam, het vlaggenschip van de Holland-Amerika lijn en de 'Grand Dame' van de Rotterdamse haven. 

object-2015-1Nienke Janssen, Pleunie Buyink en Martina Lasinger
beelden via nienkejanssen.compleuniebuyink.com en martinalasinger.at

Naast de bijzondere locatie brengt OBJECT dit keer meer deelnemers en veel jong talent zoals de dit jaar afgestudeerde Pleunie Buyink, Rose Immers en Femke Woltering. Woltering studeerde af aan de Rietveld Academie waarvan ook de internationaal bekende sieradenafdeling zich presenteert op de beurs. Floris Wubben presenteert zijn 'Globe Machine' en creëert ter plekke prachtig vormgegeven lampen. Het Zuiderzeemuseum zorgt voor een primeur met een selectie lampen met gejutte onderdelen; Kranen/Gille vervaardigden voor het museum 9 lampen voor hun 'jutterskabinet' waarvoor zij materiaal haalden uit het rekwisietendepot van het museum.  De lampen bestaan uit weckpotten uit de jaren '20 met daarin vergulde rekwisieten.

In het kader van de 'Design your Evoque'-wedstrijd werkt OBJECT dit jaar samen met Land Rover. Tijdens de beurs presenteert Nederlands topontwerper Piet Boon de winnende ontwerpen. Uiteindelijk rijden drie winaars drie maanden lang in hun eigen ontworpen Evoque. Studenten maken kans op een extra prijs: een stage bij Piet Boon zelf! 

juliette-warmenhoven2Juliette Warmenhoven. Foto via www.sleekdesign.fr.

giedre-lisauskaite-mio-fujimakiGiedre Lisauskaite & Mio Fujimaki. Beeld via www.rietveldacademie.nl

OBJECT Rotterdam

  • data: 5 tot en met 8 februari 2015, dagelijks van 11:00 tot 19:00 uur 
  • adres: SS Rotterdam, 3de Katendrechtsehoofd 25, Rotterdam
  • entree 7,50 euro, kinderen t/m 11 jaar gratis
  • www.objectrotterdam.com 

OBJECT Rotterdam - SS Rotterdam. Foto Paul de Graaff IVSS Rotterdam. Foto: Paul de Graaff

Kleine foto-impressie van Object 2014 in 'De Rotterdam': 

lift-deRotterdam-object2014De Rotterdam: een imposant gebouw met een net zo'n imposante lift die stopt in het penthouse op de 44e etage. Het is natuurlijk een unieke gelegenheid een beurs te houden in zo'n bijzonder stuk architectuur maar of het werkt als expositieruimte is nog maar de vraag. Het was absoluut buitengewoon om de 34e en 44e etage te bezoeken en in de kamers van de appartementen kwamen de ontwerpen goed tot zijn recht. De hal van de rechtertoren met het N-How hotel geeft een schitterend uitzicht op het water van de Maas maar kwam als exporuimte, waarschijnlijk mede door de onafgewerkte vloeren, erg onrustig over. 

deRotterdam-40ste-1Schitterend uitzicht vanaf het balkon op de 44e etage. Vanuit het appartement kijk je de hele stad over.

deRotterdam-34ste-1↑Op de 34e etage waren de nog onbewerkte wanden en vloeren het toneel van de overzichtstentoonstelling van Studio Makking & Bey. ↓ 

deRotterdam-studioMakkingBey-1


DeRotterdam-Object-1Fransje Killaars 

deRotterdam-Object-2Links: Charlotte Kiekebos Rechts: Studio Pepe Heijkoop

deRotterdam-Object-3Links: Atelier Remy & Veenhuizen Rechts: Ma'ayan Pesach 

deRotterdam-Object-4Dewi Bekker

deRotterdam-Object-5Styling foto en setting door styliste Mirealla Sahetapy