Januari 2015: mode-events in Amsterdam

redactie  woensdag 07 januari 2015

2015 begint goed met volop modebeurzen en -events in de hoofstad. Amsterdam Fashion Week met een tof downtown programma, de mooiste kindermerken op de 20e editie van kleine fabriek, nieuwe initiatieven op Modefabriek en duurzame mode op GO Fashion Fair. Gáán!


Amsterdam Fashion Week

Van 16 tot en met 26 januari vindt Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam plaats. Tijdens de modeweek presenteren zowel gevestigde namen als jonge ontwerpers hun herfst-/wintercollectie 2016. Avelon bijt de spits van de catwalkshows af op donderdag 22 januari. Het programma bevat naast smart presents SIS by Spijkers en Spijkers grote namen als Edwin Oudshoorn, Claes Iversen en Said Mahrouf. Het volledige catwalk-programma vind je hier.

135876-aacc6626-2b2d-43c0-a902-ce2097e33400-dorhout 2520mees 2520mercedes 2520benz 2520fashionweek 2520amsterdam 2520catwalk 2520programme 2520day 25204 2520july 25202014 2520team 2520peter 2520stigter-large-1405330061

Downtown
Fashion Week start op 16 januari met 10 Days Downtown, een publieksprogramma waarin mode 'van de catwalk naar de sidewalk' wordt gebracht. Tien dagen lang op op tien locaties presentaties, voorstellingen, exposities en feesten georganiseerd. Zo wordt er een openingsfeest georganiseerd in de Melkweg, presenteert AMFI films over fashion en komen mode en ballet samen in de Koepelkerk. Het volledige programma van 'Downtown' kun je hier bekijken.

fashionweek

Amsterdam Fashion Week
16-26 januari 2015
www.fashionweek.nl


Kleine fabriek #20

De 20e editie van kleine fabriek, 18 en 19 januari aanstaande, presenteert "de mooiste, leukste, sterkste merken" om professionals in het vak te inspireren voor volgend jaar winterBij binnenkomst loop je tegen een presentatie van kleine en nog onbekende merken, de vertrouwde merken zijn flink 'door elkaar geroerd' om meer te kunnen ontdekken.

kleinefabriek5

Mixed & matched
In plaats van de areas en platforms waar merken voorheen bij werden ingedeeld zijn zij deze wintereditie meer intuïtief naar sfeer of stijl en bijvoorbeeld naar leeftijdsgroep geplaatst. Een groot denim-merk naast een stoer interieurmerk, een stand vol high end designerlabels tegenover een sportief A-merk en een Oerhollands toplabel naast een Europees boetieklabel.

kleinefabriek3

Er komt weer een programma met lezingen, trendpresentaties en ook wordt op zondag de Parade weer gehouden. De KF Bookstore is present met kinderboeken, HTNK Story Store en Indie Brands presenteren hun selectie 'helden', een nieuwe generatie merken met bijzondere verhalen. Trends in collecties en onder het bezoekende publiek worden gespot en meteen gepost door Prêt à Pregnant.

kleinefabriek7

kleine fabriek
datum: 18 en 19 januari 2015

locatie: RAI, Amsterdam
www.kleinefabriek.nl


What's new @ Modefabriek

De aankomende wintereditie van Modefabriek, 25 & 26 januari 2015 in Amsterdam RAI, staat bol van nieuwe initiatieven en deelnemers. Naast vertrouwde platforms als MINT en Blueprint zijn er ook een aantal vernieuwende contexten: Style Matters, STUDIO, SALON en een 'affordable luxury' zone op The Floor.

modefabriek1

STUDIO
STUDIO is een gloednieuw platform voor een nieuwe generatie progressieve labels en vertrouwde maar nieuw-belichte merken met sterke roots in popcultuur. Het platform is een directe weerspiegeling van een nieuw soort winkels als 'curated stores' en multidisciplinaire en collectieve hubs waar consumenten dicht op de ontwikkeling en verhalen van merken staan.

modefabriek3

SALON
Modefabriek presenteert een VIP-make over van SALON, het platform voor exclusieve, internationale high-end womenswear labels. Sleutelwoorden voor de nieuwe SALON zijn: service, luxe, matchmaking. Het platform is opnieuw vormgegeven en ingericht als een grote lichte en luxe carrousel met een eigen entree en eigen bar met een SALON-borrel, een 'window shopping fantasy' route gecreëerd door Carlo Wijnands, en een design project van aanstormend talent Niek Pulles.

modefabriek4

The Floor
Ook binnen het segment The Floor komt aandacht voor de luxe beleving met een speciaal ontworpen en sfeervolle area. 'Affordable luxury' merken zijn vrouwelijk, elegant en sexy en qua prijs aantrekkelijk voor grote modehuizen, 'department stores' en online retailers.

Modefabriek
datum: 25 en 26 januari 2015

locatie: RAI, Amsterdam
www.modefabriek.nl


Duurzame mode op GO Fashion Fair

Ook op 25 en 26 januari - tijdens Amsterdam Fashion Week - organiseert Green Orange Fashion de derde editie van de GO Fashion Fair, een modevakbeurs voor duurzame, eerlijke kleding en lifestyle-producten. Bijzonder: inkopers krijgen 7,5 procent korting op hun orders en deelname is gratis voor standhouders.

townshipsmile1

"Dankzij dit nieuwe concept profiteren inkopers van een merkaanbod dat aansluit op hun behoefte, gereduceerde prijzen en minimaliseren we het deelnamerisico voor de merken. Zo geven we bekende en opkomende duurzame merken een podium zonder hen te belasten met hoge kosten." - Sylvie Verdierre, oprichtster van Green Orange Fashion

gofashion2

Al meer dan 150 merken hebben zich aangemeld; van gerenommeerde merken als Elsien Gringhuis, MLY, RE-5, BsaB tot upcoming labels als What Daisy Did en Mensch Made. De deelnemers, afkomstig uit meer dan 18 landen zijn verdeeld in zes sectoren:

  • JADE: hoog en middelhoog segment mode en accessoires
  • AMBER: midden segment mode en accessoires
  • DOT: kindermode
  • RE: recycling en upcycling
  • ZEN: yoga, lounge, lingerie en cosmetica
  • SPHERE: woondecoratie, cadeaux en lifestyle

GO Fashion Fair
datum: 25 en 26 januari 2015
locatie: Kromhouthal, Amsterdam
www.gofashionfair.com 

incredibile3