(Sh)opfrisser nodig? Tips voor winkeliers

Carin Frijters  maandag 01 september 2014

Retailprofessionals geven gratis advies tijdens Shopfrisser 2014

Heb je het idee dat er meer uit je winkel te halen is? Dat kan best eens kloppen. En vaak is dat simpeler dan je denkt. In de week van 8-12 september touren retailprofessionals in de knalrode Shopfrisserbus door heel Nederland. De missie: ervoor zorgen dat je meer omzet gaat maken door gratis tips te geven over hoe je je winkel beter kunt benutten, je klanten kunt prikkelen en ervoor zorgt dat ze daadwerkelijk meer kopen. Kan jouw winkel een kleine opfrisser gebruiken? We komen gratis bij je langs!

shopfrisser4

Het belang van de winkelvloer
Het idee voor een Shopfrissertour komt van Boodt Mannequins. Vorig jaar deden zij een soortgelijke tour en dat was een groot succes. Martijn de Groot: "Dit jaar willen we het groter aanpakken en daarom hebben we retailexpert Carin Frijters uitgenodigd." Zij onderschrijft het belang van een Shopfrisser: "Zo'n 70% tot 80% van de aankoopbeslissingen vindt plaats op de winkelvloer, voor veel winkels valt daar eenvoudig winst te halen. Tegelijkertijd is juist dat voor veel mensen abstract. Zij vragen zich af wat ze precies moeten doen op die winkelvloer. Wij kunnen dat snel inzichtelijk maken."

Iedereen profiteert
De bezoekjes van de retailexperts zijn voor de winkeliers gratis. Een logische keus van De Groot en Frijters, omdat het hen gaat om bewustwording. "Veel van de tips die we tijdens de tour geven kunnen de winkeliers eenvoudig zelf uitvoeren. Wij willen de Nederlandse retail naar een hoger plan trekken, zodat zoveel mogelijk stenen winkels hun bestaansrecht behouden. Daar profiteren we tenslotte allemaal van", geeft De Groot openlijk toe.

Programma

  • maandag 8 september: Overijssel/Gelderland
  • dinsdag 9 september: Noord Holland
  • woensdag 10 september: Drenthe/Groningen
  • donderdag 11 september: Brabant/Limburg
  • vrijdag 12 september: Zuid Holland

Zijn we bij jouw in de buurt? Laat het ons weten en we komen gratis bij je langs! Bel 06-10391612 of mail Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. voor een afspraak.


Shopfrisser is een initiatief van Hans Boodt. De volgende retailexperts touren mee: 

Carin Frijters is expert op het gebied van retailconceptontwikkeling en de auteur van het eigenzinnige retailboek 'Prikkel de Koopknop'. Tijdens deze Shopfrisser tour komt zij graag met je in gesprek over hoe jij nog beter het maximale rendement uit jouw winkel kunt halen. Haar tips tijdens deze tour zijn praktisch en direct toepasbaar!

Raymond Both (Etalogisch) is al ruim 20 jaar etaleur en werkt voor leuke, succesvolle ondernemers in Nederland. Raymond weet alles over etalages en styling en kan met je meedenken waar jij het verschil mee kunt maken, handige weetjes waar je aan kunt denken voordat je aan je etalage gaat beginnen en hij is zelfs niet te beroerd om je winkel even aan te pakken.

Bouk Borghouts (DPL Europe) is 
ruim 12 jaar lichtingsarchitect. Bouk kan
 je alles vertellen over licht. Met het juiste licht kan je 
etalage écht opvallen in de massa. Licht kan precies daar gericht worden waar je het nodig hebt om accenten te leggen
 en contrast aan te brengen. Door hogere verlichtingsniveaus toe te passen in je presentatie en donkere wanden in de achtergrond te voorkomen, kun je 
ook vermijden dat je winkelruit verandert in een spiegel. Handige tips waar veel ondernemers mee worstelen.

Martijn de Groot is al 7 jaar werkzaam bij Hans Boodt Mannequins en heeft in de loop der jaren veel winkeliers gesproken en geadviseerd in uitstraling. Uitstraling is namelijk erg belangrijk om de juiste consument je winkel in te krijgen, voor een groter of beter bereik. Ook kleine onderwerpen kunnen een groot verschil voor je maken en Martijn loopt hier graag met je doorheen.