Explore Indonesia at Maison & Objet

Craftscurator  dinsdag 12 augustus 2014

De mooiste materialen en producten van ervaren exporteurs

Nieuwe collecties woonaccessoires en interieurtextiel uit Indonesië en een 'materials library' met stalen, technieken en materialen: de stand 'Explore Indonesia' biedt het allemaal tijdens de septembereditie van Maison & Objet. Je kunt er bovendien kennis maken met de exporteurs én ter plekke nieuwe producten ontwikkelen.

Stylink-craftscurator-Indonesia-1Recycled glass object op een drijfhout voet van Putri Ayu, Woonplaid van handgeweven katoen van Lawe, Krukken van Golden Coco met in hars ingelegd duurzaam hout

In de stand vind je onder andere 'tablepieces' in natuursteen en marmer van Mitra Bali Fair Trade. Dyrt Design werkt met gerecycled billboard zeil, waarvan ze handgeweven en -geknoopte poefen en kussens maakten. Met Prima Putra co-creëerden zij een collectie meubels waarbij ze gebruik maakten van FSC gecertificeerd hout dat afkomstig is van afbraakpanden. Putri Ayu presenteert een serie objecten van handgemaakt glas van gerecyclede wijnflessen op een voetstuk van drijfhout, terwijl Lawe een serie kussenhoezen en woonplaids maakte van handgeweven katoen in traditionele Indonesische patronen. Aneka Tusma produceerde dozen, krukken en tapijten van handgeweven natuurlijke vezels, en introduceert een nieuwe ikat techniek. Maharani Craft's 'jewellery for the home' concept bestaat uit producten van fossiel 'versteend' hout, schelpen en half-edelstenen. In de materials library tonen zij een collectie deurknoppen van deze bijzondere materialen. Golden Coco maakt meubels en accessoires van SVLK gecertificeerd hout, en maakt gebruik van 'inlay' technieken in hars. Nancy Living by Nancy Craft, gespecialiseerd in rattan mandwerk, toont de nieuwste serie producten, waaronder een collectie keukenaccessoires in SVLK gecertificeerd hout.

Bekijk hier de catalogus!

Materials library
Bezoek onze stand om kennis te maken met de exporteurs en hun nieuwe producten te bekijken. Ook kun je ter plekke nieuwe producten ontwikkelen met de materialen en stalen uit de 'materials library'. Je kunt de leveranciers zelfs vragen hun technieken en materialen onderling te combineren! Veel van deze bedrijven zijn 'fair trade' gecertificeerd of zijn 'social enterprises' en werken met duurzame materialen en productiemethoden.

Export coaching programma
Ieder van de Indonesische exporteurs heeft een intensief 'export coaching programme' van het CBI doorlopen. Dit agentschap van de Nederlandse overheid stimuleert de import uit ontwikkelingslanden naar Europa. Alle bedrijven doorlopen een training op het gebied van export management, marketing en productontwikkeling, en weten waar ze aan moeten voldoen om te kunnen slagen op de Europese markt. Kees Bronk heeft deze 9 bedrijven gecoacht in hun bedrijfsvoering, exportvaardigheden en hun voorbereiding op deze beurs. Irene Vermeulen coachte de exporteurs op het gebied van productontwikkeling en marketing.

Stylink-Craftscurator-Indonesia-2Kaasplank met 'hand-carved' muis van Mitra Bali Fair Trade, Manden van gerecycled billboard vinyl van Dyrt Design, Stoel van 'reclaimed' FSC-gecertificeerd hout van Prima Putra

Beursinformatie
Kom en explore Indonesia tijdens de beurs Maison & Objet van 5 - 9 September in Parijs! In hall 1 Ethnic Chic A 88/ B87 vind je de stand met 9 exporteurs uit Indonesië (én 5 exporteurs uit Afghanistan). Dit project is mogelijk gemaakt door CBI en RVO. Kees Bronk en Irene Vermeulen van Craftscurator nodigen je van harte uit een bezoek te brengen aan deze stand met Indonesische crafts.

Je wist toch dat je via Stylink Maison&Objet gratis kunt bezoeken? Dankzij de supersnelle treinverbinding kun je Maison & Objet ook gemakkelijk ik één dag bezoeken!


Irene Vermeulen is Craftscurator. Samen met Kees Bronk koppelt zij exporteurs van handgemaakte producten aan importeurs en inkopers in Europa. Zij begeleiden bedrijven in design, marketing en het maken van strategische plannen voor de Europese markt. Kom je naar onze stand op Maison & Objet? Stuur een Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. aan Irene om te laten weten wanneer je komt, dan word je persoonlijk ontvangen en rondgeleid door Kees of Irene.