Textiel en ambacht op het ZigZag Kinderfestival

redactie  woensdag 09 juli 2014

Armbreien, tuften en powerpunniken voor kinderen

De Nieuwmarkt staat vrijdag 5 september 2014 in het teken van het kinderfestival ZigZag. Kinderen tussen 3 en 12 jaar (her)ontdekken samen met Nederlandse kunstenaars en studenten van de Hogeschool van de Kunsten een nieuwe wereld van textiel en vakmanschap.

zigzag

Oud ambacht in hightech jasje
Muziek maken met je eigen breiwerk? Interactieve buttons ontwerpen voor op je spijkerbroek? Of garen schieten met een tuftmachine? Het kan allemaal! Er worden verschillende workshops georganiseerd waarbij kinderen, ouders en docenten kennis maken met textiele werkvormen. En dat allemaal in een modern en hightech jasje.

Nieuwe technologische snufjes worden gecombineerd met oude ambachten en drie bekende Nederlandse ontwerpers helpen met de vormgeving van het festival: Antoine Peters, Samira Boon en Marina Toeters. Op deze wijze wil het festival textiel-gerelateerd erfgoed levend houden en onder de aandacht brengen.

paw by lornawatt

Kom mee ontdekken!
Het ZigZag kinderfestival is vanaf 9.00 tot 19.00 gratis toegankelijk voor publiek. Ouders en kinderen zijn welkom om mee te doen aan de losse activiteiten. Maak spelenderwijs kennis met oude ambachten door middel van interactieve verhalen of laat je inspireren door de grote kunstwerken en bijzondere stoffen. Er is voor iedereen genoeg te doen, zien en beleven!

zigzag kids festival visual 1

weave-bulgarije

Praktisch
datum: vrijdag 5 september
tijd: 09:00 tot 19:00
locatie: Nieuwmarkt, Amsterdam

beelden via www.waag.org