Kleine fabriek #19; de extra’s op een rij

redactie  maandag 16 juni 2014

De zomereditie van kleine fabriek - 6 & 7 juli 2014 in Amsterdam RAI – biedt volop prikkels voor het nieuwe seizoen. Behalve een kersverse indeling biedt het programma weer een reeks must see lezingen en presentaties door hotshot professionals. De vorig seizoen geïntroduceerde Junior Fashion Parade bleek voor herhaling vatbaar, net als het live styling team van Prêt à Pregnant en Prêt à Mama.

kleinefabriek4

Lezingen
Leren en inspireren, voor professionals is het als de zon en de wind. Zeker in een creatief en interactief vakgebied als mode en retail. Voor zowel bezoekers als exposanten presenteert kleine fabriek ieder seizoen een overzichtelijk programma met expert sprekers die de belangrijkste trends, tips & tricks uit de doeken doen. Carin Frijters, retail expert en schrijver van het boek 'Prikkel de Koopknop' (de Engelse vertaling cq internationale editie 'The Big Book of retail' verschijnt dit jaar) deelt haar knowhow en direct toepasbare retailstyling inspiratie; trendforecaster Jan Agelink houdt een trendverhaal en Sanoma geeft een presentatie over bloggers en online media. Daarnaast zijn er diverse workshops.

kleinefabriek1

Parade
Op zondag 6 juli zal het op gezette tijden weer wemelen van de kindermodellen op kleine fabriek! De Junior Fashion Parade, een vrolijke modestoet met modellen van alle deelnemende labels brengt de nieuwe collecties tot leven. De Parade past perfect in de tijd, het live aspect en de tot in de puntjes gestylede looks geven extra fraaie plaatjes om meteen op social media te posten.

kleinefabriek7

Live blogger
Over social media content gesproken, ook Janine Breukhoven-Kho van de blogs Prêt à Pregnant en Prêt à Mama is deze editie weer ter plaatse met haar team. Twee dagen lang werken zij onafgebroken met de aanwezige collecties. Welke key pieces pikken zij eruit? Welke combinaties stylen zij? Hoe wordt het gefotografeerd en on the spot op de verschillende social media gepost? Look and learn!

kleinefabriek8

Pop up 'plaza'
Anders dan eerdere edities zijn de vertrouwde pop up stores deze editie geconcentreerd in de ruime entree voor de nieuwe hal 11. Hier tref je de HTNK Onedayshop 'Story Store', de Bookstore en alle andere shopping opportunities, samen met de perskamer en de presentatieruimte in een bee hive voorafgaand aan de hal met alle merken in hun nieuwe areas!

kleinefabriek3

Nieuwe merken
Zeker niet het minste nieuws zijn de nieuwe merken die zich deze zomer op kleine fabriek presenteren, zoals o.a. L'épicerie des Bidules, Birkenstock en Aloka Sleepy Lights. Indian Bluejeans, Stardust en S4M (Sorry for the Mess), het nieuwe merk van IKKS, maken tijdens deze editie zelfs hun debuut.

Kiki Poulisse, conceptstylist, ontwerper en eigenaar van kindermerk In de dop, zal voor Stylink verslag doen.

Stay tuned!

kleinefabriek

www.kleinefabriek.nl