Resumé week 17 - 2014 - Milaan special

redactie  vrijdag 25 april 2014

Salone del Mobile, de designbeurs in Milaan, is elk jaar het hoogtepunt op het gebied van interieur en design. Ook dit jaar is er weer veel gepresenteerd - zo veel dat het voor een normaal mens niet bij te houden is. Daarom verzamelden we - vanuit verschillende invalshoeken - de beste links voor je. Hoogtepunten, trends en beelden van de beurs op een rijtje. Per voi di godere!

Crane.tv: Salone del Mobile in een flits

Je krijgt nogal wat te verwerken op Salone del Mobile. In dit filmpje van Crane.tv flitst alles snel voorbij voor een korte, maar goede blik op de nieuwste designs en trends.


salone-del-mobile-2014-milaan-highsnobiety-hoogtepuntenHighsnobiety: Hoogtepunten Salone del Mobile

Van grote merken tot jonge designers en beroemde architecten: Salone del Mobile biedt ruimte aan het complete werkveld. Highsnobiety zette hún hoogtepunten op een rijte. Van de ‘Club’ serie van Tom Dixon tot de ‘Ripple lighting’ collectie van Poetic Lab.


salone-del-mobile-2014-milaan-conran-shop-trendsInterieurtrends The Conran Shop

The Conran Shop presenteert een aantal trends in interieurdesign. Van het opnieuw uitbrengen van oude iconische designs, Re-editions, tot het voortzetten van de Metallic trend. De zeven belangrijkste interieurtrends, volgens The Conran Shop.


salone-del-mobile-2014-milaan-beeld-pinterestSalone del Mobile op Pinterest


Salone del Mobile in beeld- Judith van Vliet 

Pittura da Milano 2014 - Monique Tieleman


salone-del-mobile-2014-milaan-filmpje-design-milk Materiaalinnovatie, kleur en patronen

Wat was hét nieuwe statement, wie is dé ontwerper van het moment en welke exhibit mocht je écht niet missen dit jaar? Hét grote gebaar ontbrak dit jaar bij Salone del Mobile, aldus Irene Vermeulen. Wél was er aandacht voor materiaal-innovatie, kleurgebruik en van slimme patronen.