Amsterdam Denim Days

redactie  woensdag 26 maart 2014

Denim lovers opgelet: Amsterdam kleurt blauw!

Van 7 tot en met 10 mei vindt Amsterdam Denim Days plaats, toegankelijk voor zowel professionals als consumenten. Wat we kunnen verwachten? Het allerbeste op denimgebied met de Kingpins tradeshow, denim platform Blueprint, seminars, exposities, workshops, documentaires, een vintage markt en meer. Amsterdam Denim Days wordt georganiseerd door House of Denim in samenwerking met Modefabriek en HTNK Fashion recruitment & consultancy.

blueprint-denim-daysdenimplatform Blueprint

Voor professionals: Kingpins
Amsterdam Denim Days gaat op 7 en 8 mei van start met de Kingpins Show. Op deze stoffenbeurs zijn de beste weverijen, wasserijen en fabrikanten van denim uit Amerika, Japan, China, Italië, Turkije, Egypte, Pakistan, Thailand, Spanje en Mexico aanwezig. Kingpins werd opgericht in 2004 en debuteert – na trade shows in New York, Los Angeles en Hongkong – dit voorjaar in Amsterdam. De beurs heeft een cultstatus onder professionals vanwege de kwaliteit van de exposanten en de familiaire sfeer in combinatie met het exclusieve toegangsbeleid.

blueprintbeeld via www.amsterdamdenimdays.com

Voor consumenten: Blueprint
Na deze professionele start neemt Blueprint, een onderdeel van Modefabriek, het over met een 2-daags programma voor denim lovers op het Westergasterrein. Bezoekers kunnen op Blueprint deelnemen aan workshops, bijzondere denim documentaires bekijken en exposities bezichtigen van internationale experts. Verder is er een denim archief aanwezig, zijn er presentaties van de Amsterdamse Jean School en worden de laatste technologische ontwikkelingen op het vlak van duurzame productie getoond.

jean-schoolJean School, beeld via www.houseofdenim.org

Innovatie en duurzaamheid
Innovatie en duurzaamheid staan centraal tijdens de presentaties 'Towards a Brighter Blue' die op 9 en 10 mei plaatsvinden en worden georganiseerd door House of Denim. Internationale sprekers afkomstig uit de verschillende disciplines van de denim industrie zullen hier hun ervaringen, innovaties en vakmanschap delen in relatie tot een schonere toekomst van denim.

Activiteiten in de stad
Door heel Amsterdam wordt een Denim Days programma georganiseerd met diverse events en activiteiten in en rondom de belangrijkste denim stores van onze hoofdstad.

good-genes2de winkel van 'Good Genes' in Amsterdam, beeld via onesecplease.com

Amsterdam: jeanshoofdstad van Europa?
Amsterdam heeft de hoogste concentratie jeans brands wereldwijd en wordt algemeen erkend als een van de belangrijkste denim centra op het gebied van trends, design, innovatie en productontwikkeling. Doel van Amsterdam Denim Days is om jeans brands, producenten, ontwerpers, inkopers, studenten, consumenten en pers samen te brengen om de passie voor denim te delen, te spreken over innovatie en educatie en gezamenlijk te werken aan een duurzame toekomst.
De gemeente Amsterdam en de Amsterdam Economic Board ondersteunen Amsterdam Denim Days. Het event is naast de Jean School en de in oktober 2014 te openen Amsterdam Denim City Head Quarters een essentieel onderdeel van de Denim Road map, de gezamenlijke route naar de toekomst van Amsterdam als meest innovatieve en toonaangevende jeansstad van Europa.

Amsterdam Denim Days

data: 7 t/m 10 mei 2014
locatie: Westergasfabriekterrein, Amsterdam
www.amsterdamdenimdays.com

denim-days