Workshop natuurlijke indigo, Sashiko, Shibori & Sakiori in Amsterdam en Rotterdam

Textielfabrique  vrijdag 24 januari 2014


Zondag 11 Mei 2014, van 11.00 uur tm 16.30 uur, Moestuinwinkel Acces to Tools, De Rijpstraat 155, Amsterdam-West.

Zondag 7 juni 2014, van 11.00 uur tm 16.30 uur, Textielfabrique studio, Boergoensevliet  4 Rotterdam.

In deze workshop ga je aan de slag met 4 duurzame klassieke Japanse technieken; Indigo, Sashiko, Shibori en Sakiori. Met behulp van deze 4 technieken maak je zelf een mooie sjaal. We beginnen met de afbindmethode Shibori. Daarna maken we een composteerbaar Indigo bad met plantaardige Indigo. De sjaal verven we in dit bad en ondertussen gaan we verder met de Japanse borduur en reparatie techniek Sashiko en de weeftechniek Sakiori. Alle drie technieken kunnen samen in de sjaal verwerkt worden of los naast elkaar gebruikt worden. Je kan de technieken ook los van elkaar uitproberen.

De workshop is inclusief alle materialen en een heerlijke biologische lunch met soep, salade en brood. De sjaal wordt gemaakt is van 100% ongeverfde wollen stof. De workshop is voor maximaal 6 personen. Als er meer aanmeldingen zijn wordt er een extra datum gepland. Inschrijving is definitief na betaling.

Zijn er teveel inschrijvingen dan wordt er een nieuwe datum gepland voor een 2e workshop. Meer informatie over de technieken is te vinden op de blog.

Reservering is verplicht en kan door middel van het afrekenen van de workshop op de wesite van Textielfabrique. Voor meer informatie of reserveringen:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

Workshop natuurlijke indigo, Sashiko, Shibori & Sakiori ...
onderdeel shibori
Workshop natuurlijke indigo, Sashiko, Shibori & Sakiori ...
Workshop natuurlijke indigo, Sashiko, Shibori & Sakiori ...
Workshop natuurlijke indigo, Sashiko, Shibori & Sakiori ...