Je textielkunst delen met de hele wereld? Doe mee!

redactie  dinsdag 28 januari 2014

Textiellink start met twee nieuwe internationale boekprojecten op het gebied van textiel- en viltkunst. Grijp je kans om jouw textielkunst te delen met de hele wereld!

irene van vliet sitevoorbeeldpagina van het boek over textielkunst, het werk van Irene van Vliet

Bijzondere textielboeken uitgeven, om te inspireren, kennis te delen en van te genieten, dat is de gedachte achter textiellink.nl. Deelname is gratis en deelnemers kunnen exemplaren bestellen met korting. Iedereen die kans wil maken op publicatie van zijn/haar textielkunst in een van de boeken van Textiellink kan op de website foto's uploaden. 

guda koster sitevoorbeeldpagina van het boek over textielkunst, werk van Guda Koster

Stuur je werk in voor onderstaande projecten!

Project 1: TextileArt Around the World [2014]
'TextileArt Around the World' wordt een groot kleurrijk boek vol objecten, sieraden, interieurdesign, kleding, accesoires, textielexpirimenten, etc. Een inspirerend boek waarin alle mogelijke textieltechnieken aan bod komen, zoals borduren, breien, haken, verven/drukken, vilten, knopen, naaien, punchen, weven, (art)quilten, mixed media en andere (nieuwe) technieken. Er is plaats voor het werk van ongeveer 160 kunstenaars uit de hele wereld. 'TextileArt Around the World' verschijnt in het najaar van 2014.

Project 2: Worldwide Colors of Felt [2015]
Kunstenaars uit de hele wereld die met vilt werken roepen we op om foto's van hun viltwerk in te zenden en daarmee kans te maken op een plekje in dit bijzondere boek. Er is plaats voor het werk van ongeveer 200-300 vilters in deze publicatie. 'Worldwide Colors of Felt' wordt in 2015 gepubliceerd. Via de nieuwsbrief word je op de hoogte gehouden van de sluitingsdatum van dit project.

Meld je aan!
Als je een kans wil maken op publicatie, maak dan een archief aan op: http://textiellink.nl/user/register en upload hoge resolutie-bestanden van bij voorkeur recent werk, een portretfoto van jezelf en een korte tekst over je werk. 

Voorbeelden van publicaties die in de afgelopen jaren samen met kunstenaars zijn gerealiseerd zijn te vinden op de website:

viltpassie textiel-leeft vilten-is-voor-mij
ViltPassie                                       Textielleeft!                                    Vilten is voor mij...

Nieuwsbrief
Door middel van de nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de sluitingsdatum van alle projecten van Textiellink. Wil je niet deelnemen, maar ben je wel geïnteresseerd in de activiteiten van Textiellink, meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Daarmee houden we je op de hoogte van nieuwe publicaties, kortingen bij voorinschrijving, textiel-nieuwtjes, etc.

Meer informatie

Textiellink is een initiatief van Ellen Bakker: grafisch ontwerper en enthousiast vilter en ontwerper van prints op zijde. Voor het project 'Textile around the world' werkt Ellen samen met Dorothé Swinkels, bekend om haar grote kennis op het gebied van (international) textielkunst.

Contact:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

stand