Duurzaam Design op vakbeurs Ambiente

Craftscurator  woensdag 22 januari 2014

Vietnamese exporteurs lanceren op Ambiente Frankfurt van 7-11 februari hun gloednieuwe ‘sustainable design’ collecties. In de stand ‘Vietnam: on the road to sustainability’ kunnen inkopers, pers en geinteresseerden de producten van dichtbij bekijken en kennis maken met de leverancier (én meteen een container bestellen ;-))

Te zien zijn gevlochten lampen, waarvan het bamboe op duurzame wijze wordt verbouwd en verwerkt. Hangers, slingers en mobiles van gerecycled papier, waarbij minder materiaal en lijm is gebruikt dan voorheen. Meubels van duurzaam acacia hout in combinatie met traditioneel Vietnamees lakwerk, die plat verpakt en vervoerd kunnen worden. Eco beddengoed, met de hand geborduurd door plattelandsvrouwen die hiermee een extra inkomen vergaren voor hun families. Geglazuurde opbergpotten met traditionele symbolen. Houten keukenaccessoires die zo ontworpen zijn, dat er geen materiaal verloren gaat. Opbergmanden van fair trade gecertificeerde producenten, gemaakt van palmblad en gerecycled papier. Vazen waarbij natuurlijk bamboe op verrassende wijze gecombineerd wordt met Vietnamees lakwerk. En tot slot huishouddoekjes in funky kleuren van biologisch afbreekbaar materiaal.

 

Duurzaam Design op vakbeurs Ambiente
Een greep uit de product ranges die op Ambiente gelanceerd worden - Foto's Khanh Nguyen

Kansen in de markt & duurzaamheid
De exporteurs laten hiermee zien dat zij kansen in de markt combineren met praktische verbeteringen op het gebied van duurzaamheid in hun eigen bedrijf. De Vietnamese bedrijven volgden 2 trainingen op het gebied van Sustainable Design, waarbij verschillende ecologische en sociale duurzaamheidsdimensies werden onderscheiden. Elke exporteur koos vervolgens voor een aantal aspecten waarop hij zich wilde richten, en ontwikkelde in samenwerking met designers en duurzaamheidsexperts deze product ranges.

Irene Vermeulen van Craftscurator coördineerde dit ‘Sustainable Design’ project, dat een samenwerking is tussen CBI, Vietcraft en SPIN. Tijdens de toonaangevende vakbeurs Ambiente in Frankfurt zal zij, samen met de Vietnamese exporteurs, inkopers en geïnteresseerden ontvangen in de stand ‘Vietnam: on the road to sustainability’. Meer exporteurs uit ontwikkelingslanden, begeleid door CBI, tonen hun producten in hal 10.1 stand C51 en C71.

•   vakbeurs voor gifts, dining & living Ambiente Messe Frankfurt

•   vrijdag 7 t/m dinsdag 11 februari, 2014

•   stand ‘Vietnam: on the road to sustainability’ in de foyer tegenover hal 10.1

Meer informatie: Craftscurator | CBI | Vietcraft | SPIN | Ambiente |