Grafisch Lyceum Utrecht: opleidingen voor de creatieve industrie

Grafisch Lyceum Utrecht  woensdag 22 januari 2014

glu-vierkantIs een toekomst in de creatieve industrie jouw droom? Verdiep je dan eens in de opleidingen van het Grafisch Lyceum Utrecht. Al onze opleidingen op het gebied van media, communicatie en vormgeving bereiden je voor op een baan in de creatieve industrie. Dit is een van de topsectoren van de Nederlandse economie. Ben je geen 17 meer? Geen probleem. Voor werkenden is er onze avondschool, het Art&Design College.

Drie van onze meest creatieve opleidingen wil ik hier alvast kort voor je uitlichten: Grafische vormgeving, Interactieve vormgeving en Animatie/audiovisuele vormgeving.

glu1

Opleiding Grafische vormgeving

Grafische vormgeving is misschien wel onze bekendste opleiding. Je leert er ontwerpen voor gedrukte media, denk aan huisstijlen, posters, verpakkingen, boekomslagen en tijdschriften. Natuurlijk leer je ook het nodige over digitale media. Je doet gedegen kennis van de bekende Adobe-programma's op. Daarnaast krijg je ook vakken als styling, illustreren, visualiseren, fotografie en typografie.

glu3

Opleiding Interactieve vormgeving

Ben je geïnteresseerd in de techniek van de toekomst? Dan is de opleiding Interactieve vormgeving wat voor je. Je leert ontwerpen voor digitale media zoals apps, websites en smartphones. Je bent zowel technisch als creatief bezig. Je houdt ervan om mooie dingen te maken, maar ook om uit te zoeken hoe iets werkt. Het web is je tweede thuis. 

glu2

Opleiding Animatie/audiovisuele vormgeving 

Werken met bewegend beeld en geluid leer je bij de opleiding Animatie/audiovisuele vormgeving. Je leert er storyboards maken, geluid bewerken, filmen, monteren, 3D-animeren enzovoorts zodat je aan het eind van de opleiding de mooiste korte films, 3D-animaties, stop-motion filmpjes en special effects kunt maken.

Avondschool: Art&Design College

Werkenden kunnen terecht op onze avondschool, het Art&Design College. Het Art&Design College biedt naast volledige meerjarige opleidingen ook kortere trajecten en cursussen. De onderwerpen variëren van social media tot aan boekbinden en van Adobe Indesign tot aan illustreren voor kinderboeken. Voor meer informatie verwijs ik je naar de website: www.artdesigncollege.nl.

Grafisch Lyceum Utrecht
Vondellaan 178
3521 GH Utrecht
tel: (030) 280 70 77
mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Kijk voor meer informatie over onze opleidingen op www.glu.nl

Open Dag Grafisch Lyceum
Wil je meer weten? Bezoek dan onze Open Dag op zaterdag 25 januari 2014 van 10:00 tot 15:00 uur. Je kunt in de lokalen alle opleidingen persoonlijk ervaren. Kom langs, proef de sfeer, ervaar wat studenten bij ons maken en leren en stel al je vragen!

Werk van studenten; een impressie!

Swatch Kalender TerriBerghegeSwatch kalender - Terri Berghehe

Creallure Affiche LindaVonkCreallure affiche - Linda Vonk

agile cameraAgile Camera

Creallure Affiche ThomasGabelCreallure afiche - Thomas Gabel

Beeldmateriaal via www.glu.nl en www.facebook.com/GrafischLyceumUtrecht