Cursus: dessinontwerpen en een ontwerppraktijk opzetten

Textilice  maandag 29 februari 2016

Dessinontwerp is een specialisatie. Die specialisatie vertalen naar een beroepspraktijk is weer een ander verhaal. In deze cursus komen beide aspecten aan de orde: je leert hoe je dessins maakt met Adobe Illustrator, én je krijgt inzicht in het beroep dessinontwerper en hoe je je als freelance designer in de markt kunt zetten.

desinontwerp-textilice2

In de cursus leer je het commercieel ontwerpen van dessins voor de mode-, interieur-, en stationery-branche. Aan het eind van de cursus ken je de technische vereisten, toepassingen in Adobe Illustrator en hoe je je als freelancer kunt profileren. Ook heb je een aantal verkoopbare ontwerpen gemaakt.

De lessen worden gegeven door dessinontwerpster Jolieke Ubachs van Textilice. Textilice is gespecialiseerd in het ontwerpen van dessins voor verschillende toepassingen en daarnaast maken zij modeontwerpen, illustraties en grafisch ontwerp. Jolieke geeft ook les in de opleidingen textieldesigner en modeontwerpen bij Syntra in Hasselt. 

Esfera

Voor wie?
De cursus is geschikt voor mensen met een interesse in mode, grafisch ontwerp, textielontwerpen of interieur en die geïnteresseerd zijn in een plekje op de creatieve arbeidsmarkt, of zoeken naar een specialisatie in hun huidige creatieve beroep.

Vooropleiding en benodigdheden
Een basiskennis van Adobe Illustrator is voldoende. Mensen met een matige basiskennis kunnen extra oefeningen krijgen. Het leslokaal beschikt over pc's. Om thuis verder te kunnen oefenen is het nodig om over Adobe Illustrator te beschikken.

Samenwerking agentschap
Textilice heeft voor deze cursus een samenwerking met een agentschap, waardoor je ontwerpen meteen geplaatst zouden kunnen worden met kans op verkoop. Je kunt via Textilice meteen als freelancer bij de agent aan het werk. Over de voorwaarden word je tijdens de cursus geïnformeerd. Deze samenwerking is uitsluitend voor cursisten en oud-cursisten.

Praktisch

  • startdata:
    11 februari 2017: 7 zaterdagen van 10.00 – 15.00 uur
    9 mei 2017: 7 dinsdagen van 09.30 - 14.30
  • kosten: €395,- (incl. BTW) 
  • locatie: Maastricht
  • inschrijven kan via de website Textilice

de ontwikkeling van een dessin in Adobe

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren